Fruergaard før Uber Cup: Fedt at spille første damedouble, men der er pres på

Loading

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens afbud til Uber Cup betyder, at Maiken Fruergaard og Sara Thygsen bliver første damedouble. Fruergaard fortæller BadmintonBladet, at hun se frem til denne udfordring. Desuden vurderer hun modstanderne og fortæller om stemningen i truppen.

Afbuddet fra Rytter Juhl og Pedersen betyder, at Fruergaard og Thygesen kommer til at første damedouble. Fruergaard ser frem til dette, selvom det giver et ekstra pres:

– Det er fedt at få lov til at spille en første damedouble, men ja selvfølgelig er der pres på os, men vi skal nok lige sætte vores egne forventninger lidt ned nu, hvor modstanderne formentlig bliver noget stærkere.

Thygesen og Fruergaard deltog også ved Uber Cup for to år siden, men der var det i en rolle som anden damedouble. Så det bliver noget af en prøvelse for de to danskere. Danskerne har dog haft et udmærket 2018, hvor de både er nået en semifinale ved EM og en kvartfinale ved German Open. De er aktuelt nummer 20 i verden. Man kan desuden finde en positiv vinkel på parrets chancer i netop holdkampe, da de ved EM for hold spillede en afgørende rolle i flere kampe, derunder EM-finalen.

Nøglen til dansk succes bliver den første kamp

Danmark starter med at møde Rusland søndag i en kamp, der meget vel kan få stor betydning for, hvem der går videre fra gruppen. Her har Danmark positive minder, da de netop besjerede Rusland i semifinalen ved EM for hold i år, hvor Thygesen og Fruergaard vandt den afgørende kamp. Derefter venter formentlig en meget svær kamp mod Korea, hvorefter holdet er store favoritter mod Mauritius. Fruergaard vurderer kampene således:

– Vi starter jo hårdt ud mod Rusland søndag, og det bliver nok vinderen af den, der går videre. Jeg synes, vi har gode chancer mod dem, men vi skal helst ramme noget af vores bedste for, at det lykkedes. Korea bliver rigtig svær, men vi skal alle nok tage det mere som en udviklingskamp. Mauritius skal vi simpelthen slå, så den er ikke så meget længere.

Noget, der meget vel kan hjælpe med at sikre danskerne nogle gode resultater, er stemningen i truppen. Denne er heldigvis rigtig positiv, fortæller Fruergaard:

– Vi har en rigtig god stemning. Vi spiser sammen, tager ud og handler sammen og laver sjov med hinanden til træning.

De første kampe ved Uber Cup spilles søndag.

Læs også

Thygesen om samlet Uber Cup-præstation: Alle har taget et stort ansvar

Det danske Uber Cup-hold leverede endnu engang en flot kamp ved Uber Cup. Således vandt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.