VM: Dramatisk afslutning for eksverdensmester i damesingle

Loading

De spillede et brag af en kamp, Ratchanok Intanon fra Thailand, som vandt VM i 2013, og hjemmebaneheltinden Lindaweni Fanetri fra Indonesien.

Den unge thai var storfavorit til at vinde, men Fanetri var ikke indstillet på at give op uden kamp. Hun kæmpede sin chance og pressede Ratchanok mere, end de fleste måske havde forventet.

Utrolig tæt første sæt
De indonesiske tilskuere var naturligvis bag deres lokale heltinde, og deres opbakning gav Fanetri styrke til at styre mange af duellerne mod Ratchanok undervejs i første sæt.

Kun to gange var der en føring på fire points, en gang til begge spillere, men ellers var stillingen helt lige op til 24-24. Indtil da havde begge piger haft flere sætbolde hver, og på Ratchanoks fjerde af slagsen lukkede hun sættet med 26-24.

Det var ikke rigtig til at se, om Ratchanok tog en pause i andet sæt, eller om hun faktisk blev skadet her. Men faktum var, at Fanetri stak af ved stillingen 7-7. Tre serier á fire points gav hende en overbevisende sejr på 21-10.

Hallen kogte over, da andet sæt var i hus. Var den indonesiske spiller ved at skabe en mindre overraskelse ved VM?

Drama
Så begyndte dramaet. Ratchanok bad dommeren om lov til at få noget spray på sin ene læg, men det var tydeligt at se på hende, at der var noget helt galt.

Hun kunne slet ikke løbe efter boldene, og selv på de lette returneringer fra Fanetri, måtte hun give op undervejs i duellerne.

Ved 8-5 til indoneseren faldt Ratchanok sammen på gulvet. Det lignede billeder fra dette års All England, hvor den thailandske stjerne blev tvunget til at stoppe på grund af en skade i kvartfinalen og blev hjulpet ud af banen i kørestol.

Grædefærdig lå hun på gulvet, og hendes træner, officials og læger kom på banen for at hjælpe, men det var helt slut. Ratchanok måtte opgive at spille videre, og hun blev hjulpet fra banen på en båre.

En rigtig ærgerlig exit fra VM for den unge thai, der var udset som en af favoritterne til at vinde VM i år. Hun vandt senest Indonesia Open i juni, så hun har bevist, at hun sagtens kan spille i denne hal på trods af de svære vindforhold.

Stor respekt til Fanetri
Lindaweni Fanetri, der selvfølgelig er i kvartfinalen på Ratchanoks bekostning, stod længe og lignede en, der ikke ønskede, at kampen sluttede nu. Selvfølgelig ville hun gerne vinde, men ikke på denne måde.

Mens Ratchanok lå og fik behandling på gulvet, gik indoneseren resolut hen og hentede et håndklæde fra den thailandske spillers taske og lagde det under hendes hoved som støtte.

De indonesiske fans er naturligvis glade for at have en damesingle i kvartfinalen, men der var ikke den store jubel at spore, når nu kampen var blevet afgjort på denne kedelige måde.

Læs også

Viktor Axelsen udraderede Chen Long

Viktor Axelsen tog her formiddag en kæmpe skalp, da han i to sæt slog Chen …