Børnehavesjov og -badminton

Loading

Fremtiden. 

Fremtidens potentielle badmintonspillere går, løber, hopper, springer, spurter, kravler, kaster, råber, griner, snakker, lytter og spiser medbragte madpakker hver tirsdag formiddag i Vordingborghallen.

Eva Delberg Madsen fra VBKs ungdomsudvalg lagde i februar ud med 20 børn i alderen 4-6 år fra sin arbejdsplads Børnehuset Nordlys.

Hun kom selv med ideen, og hurtigt fik vi med hjælp fra diverse kvikt agerende servicepersoner (aka pedeller) og en velvillig kommune fundet ledig tid i den store hal med det blødeste (men også slidt’este) gulv.

I april koblede Æblehaven fra Køng sig på tilbuddet om leg, sjov og kontrolleret ballade (og en smule badmintonrelateret).

Hallen er således hver tirsdag formiddag indtil skolernes sommerferie fyldt med 30-40 glade, bevægende og svedende børn, der håber at kunne fortsætte efter sommeren.

Det gratis tilbud er i princippet åben for alle børnehaver i vores by og område. Det har været præsenteret på et ledermøde og beskrevet i lokalavisen Sydsjællands Tidende.

Det er løbet i gang på en langsom og “rolig” måde, hvilket har givet tid til og mulighed for at få afprøvet og korrigeret de enkelte aktiviteter, og helt overordnet høstet nogle erfaringer. Tilmed har DGI Storstrømmen bidraget med udstyr.

At se de små komme gående hånd i hånd hen over parkeringspladsen i gule veste, de knap 2 km fra børnehuset, og videre ind i hallen, smide taske, sko og overtøj på bænken lige inde for døren og spurte frivilligt og sprængfyldt med energi ned gennem hallen er så livsbekræftende, energigivende og smilebefordrende, at jeg opfordrer alle til at overvære det. Jeg gør så ofte som muligt. Jeg bliver så glad og varm indeni.

Bevægelse gør glad. At det så også er godt for kroppen er kun en positiv bivirkning. Her er der ingen dualisme og modsætning mellem psyke og soma, sjæl og krop.

“Somewhere behind the athlete you’ve become, the hours of practice you’ve put in, and the coaches that pushed you, is the little child who fell in love with the game and never looked back – play for that child.”
Mia Hamm.
(Tak til Steen S Pedersens information om den sandsynlige person bag citatet)

Har du en god historie, så send den til mig. perdamkjaerjuhl@gmail.com

Per Damkjær Juhl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.