Overblik: Fem flabede badminton updates

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Foto @ Jeppe Billund

Loading

Her har vi samlet fem spændende badminton updates, vi synes, du skal læse.

1. Badmintonspillere og kærester
Gårsdagens mest hypede badminton-nyhed var historien om, at damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl står frem som kærester, efter at have gået stille med det i ni år. Ikke siden Peter Gade og Camilla Martin var kærester har der været så meget opmærksomhed om et badmintonpar.
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl offentliggjorde deres forhold i forbindelse med en boglancering, der udkommer 16. oktober. Bogen hedder det “Unikke makkerskab”. En af grundene til pirgernes tilbageholdenhed har været frygten for, hvordan et homoseksuelt forhold vil blive modtaget i særligt Indonesien.

2. Joachim Fischer tror på comeback
Det har set sort ud for Joachim Fischers badmintonfremtid, siden mixeddoublestjernen brækkede anklen ved VM i Glasgow i august. Nu melder han sig imidlertid klar til at gøre comeback, og på trods af at det kan virke som en umulig rejse tilbage til toppen, så er han klar til at give sig fuldt ud: – Nogen vil synes, at det er urealistisk lige nu, men jeg har ikke lagt mig ned, siger Joachim Fischer.

3. Ulykkelig engelsk OL-sølvvinder vil hjælpe andre sportsfolk
Gail Emms var del af den fremragende mixeddouble sammen med Nathan Robertson. De vandt OL-sølv i 2004 i Athen, men efter hun indstillede karrieren har hun haft vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det har Emms tidligere skrevet en gribende blog om, og nu fortæller hun om, hvordan hun mistede sin identitet, da hun spillede. – Jeg har stillet mig selv spørgsmålet mange gange, svarer Gail Emms på spørgsmålet, om hun fortryder sin tid som professionel sportskvinde.

4. Fire danske spillere købt for store beløb
Den indiske konceptliga – Premier Badminton League – løber af stablen for tredje gang i perioden 23. december til 14. januar. Der er otte hold med krigernavne som North Eastern Warriors og Hyderabad Hunters. Viktor Axelsen blev topspiller for Bengaluru Blasters, og han blev solgt for 5 mio indiske rupees (ca. halv mio danske kroner). Samme hold måtte slippe ca. 400.000 kroner for Mathias Boe, og det var også prismærket for Christinna Pedersen, der skal spille for Awadhe Warriors. Sidste dansker i spil i Premier Badminton League i denne sæson bliver Kamilla Rytter Juhl, der for ca. 340.000 kroner tørner ud for Amedahbad Smash Masters.

5. Ungdomslandsholdet i exit fra puljen
De bedste danske U19-spillere er i Yogyakarta, Indonesien for at spille U-VM. I den indledende pulje G i holdturneringen, Suhandinata Cup, tabte Danmark to kampe mod Kina (0-5) og Taiwan (2-3), mens det blev til sejre over Hong Kong (4-1) og Algeriet (walk over). Nu gælder det placeringskampe fra 17.-24. pladsen, og derpå begynder den individuelle turnering.

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.