De danske herresingler har leveret det ene imponerende resultat efter det andet det seneste halve år. Foto @ Annette Vollertzen

Vild lodtrækning til Japan Open!

Loading

Der er godt nok stadig nogle uger til Japan Open, der først går i gang i Tokyo den 8. september, men lodtrækningen til turneringen blev foretaget i går, og sikke da et udfald…

Danskermøder i herresingle
Således er Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus trukket ud sådan, at Viktor og HK kan mødes i anden runde, og vinderen af denne kamp kan møde Jan Ø. i kvartfinalen.

Jan Ø. er andenseedet i turneringen og møder en kvalifikationsspiller i sin første kamp. Viktor er syvendeseedet og møder Ajay Jayaram fra Indien, mens HK som useedet har haft lidt held i sprøjten i første runde, da også han skal møde en spiller fra kvalifikationen.

Her på redaktionen kan vi ved første øjekast ikke lige overskue, om der har været sådan en lodtrækning for danskerne ved tidligere turneringer; hvis nogen ved noget, så giv endelig lyd fra jer.

Det bliver vildere endnu…
Som om det ikke er nok, at de tre danske herresingler står til at møde hinanden i anden runde samt kvartfinalen, så har lodtrækningen også skabt et bemærkelsesværdigt scenarie i den øverste halvdel af herresingleprogrammet.

Den nykårede verdensmester Chen Long er naturligvis topseedet, og hvis han som forventet vinder sine første to kampe, er der mulighed for et yderst interessant opgør i kvartfinalen; her kan hans modstander nemlig blive vinderen af Lin Dan og Lee Chong Wei.

LCW skal igennem kvalifikationen for at komme ind i hovedturneringen, og i anden runde venter hans ene onde ånd fra Kina, nemlig den femdobbelte verdensmester Lin Dan. Så hvis de tre topspillere leverer som forventet og altså ikke taber deres første kampe, så venter der nogle rigtig spændende kampe fra Japan Open om tre uger.

DS ligner VM
I damesinglerækken er de otte seedede spillere de samme, som var seedet 1-8 ved VM. Det betyder, at der er mulighed for nogle revancher spillerne imellem.

Således kan den dobbelte spanske verdensmester, Carolina Marín, løbe ind i Wang Shixian fra Kina igen i kvartfinalen og Sung Ji Hyun fra Korea i semifinalen. Den regerende olympiske mester, Li Xuerui fra Kina, er dog også i øvre halvdel af programmet, og hun må tørste efter revanche efter sit skuffende VM.

I nedre halvdel kan Wang Yihan fra Kina få revanche mod VM-sølvvinderen, Saina Nehwal, der med pointene fra VM faktisk rykker op som nr. 1 på verdensranglisten i morgen (fordi hun får flere points fra VM i år i forhold til sidste år, og Carolina Marín får samme antal points som sidste år). Inden da skal hun dog forbi Tai Tzu Ying fra Taiwan, mens Ratchanok Intanon fra Thailand kan stå i vejen for Saina Nehwal, der faktisk også kan rende ind i landsmanden P. V. Sindhu allerede i anden runde.

Læs om doublerne på næste side.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …