Tidligere sportschef i VEB Peter R. Jensen vender efter to et halvt år i New Zealand hjem til Danmark. Foto @ Kenneth Weesgard

Peter R. Jensen og New Zealand møder Danmark i Peru

Loading

Der venter VEB’s mangeårige sportschef Peter R. Jensen en usædvanlig oplevelse, når han i de kommende dage står i spidsen for New Zealand ved VM for U19-hold.
Den 46-årige skagbo solgte for halvandet år siden parcelhuset i Elling ved Frederikshavn og flyttede sammen med sin kone, Lene, og to piger, Josefine og Julie, til Hamilton i New Zealand. Her er han professionel badmintontræner og har blandt andet ansvaret for landsholdet.

VM begyndte onsdag i Lima i Peru, og lodtrækningen udviklede sig særdeles interessant set med Peter R. Jensens øjne. New Zealand havnede nemlig i pulje med Danmark, ærkerivalerne Australien, Korea og Venezuela.

– Det er bare så fedt, at vi skal møde Danmark, og der er endda det ekstra interessante ved kampen, at jeg var træner for netop disse spillere, da jeg var U15-landstræner i Danmark, fortæller Peter R. Jensen.

Danmark og Korea er storfavoritter i puljen. Den tidligere VEB-sportschef håbede, at New Zealand kunne vinde over Australien og Venezuela. Det blev dog til et 2-3 nederlag til Australien i den første kamp.

– Det bliver svært, men vi har et okay hold, og slutter vi på tredjepladsen i puljen, kan vi ende fra nr. 20-26 ud af 40 hold. Det vil være fint. Det er det største antal hold, som nogensinde har deltaget ved U19-VM.

Holdturneringen begyndte onsdag og slutter 9. november. Det individuelle VM spilles fra 10.-15. november, hvorefter familien Jensen fra New Zealand flyver hjem til Danmark og holder ferie et par uger.

– Vi har det dejligt, men glæder os naturligvis til at komme en smuttur til Danmark, udtaler Peter R. Jensen.

I Danmark får han mulighed for at se VEB i aktion i Badmintonligaen mod Værløse. Denne kamp spilles torsdag 26. november i Skagen.

Kilde: Vendsyssel Elite Badmintons hjemmeside

Læs også

Frederik Søgaard blog: Det var en ubeskrivelig følelse

Frederik Søgaard beskriver i sit blogindlæg her sine oplevelser under UVM. D. 4/11 gik turen afsted mod …