David Kim Kristensen fik endnu engang fremvist sine akrobatiske evner. Foto @ Ibolya Bernyi

Badmintonligaen: Aarhus AB sender TSS ned ad ranglisten

Loading

I Skælskør Badminton Center tog Team Skælskør Slagelse (TSS) her til aften imod Aarhus AB. Det var en kamp om at blive nummer to i ligaen, og for første gang i denne sæson luftede TSS deres dobbelte verdensmester og forsvarende olympiske mester i en holdkamp.

Inden kampen lå Aarhus AB nummer to med seks point efter to sejre, mens TSS lå nummer tre med fem point efter to sejre. TSS havde således en chance for at overtage andenpladsen i ligaens grundspil. I teorien kunne vinderen af aftenens opgør blive nummer et. Men det krævede en stor sejr samtidig med, at Skovshoved skulle tabe tilstrækkelig stort til Højbjerg. I realiteten var det derfor snarere en kamp om andenpladsen.

Kampen blev indledt med mixeddouble og herredouble. I herredoublen var det et opgør mellem Kim Astrup og Scott Evans fra TSS og Kasper Antosen og Philip Seerup Aarhus AB, mens TSS i mixeddoublen havde valgt Søren Gravholt og Line Kjærsfeldt, som kom til at stå overfor Ben Lane og Jessica Pugh. Aarhus kom godt fra start i begge kampe, hvor de næsten samtidigt vandt begge de to første sæt med cifrene 21-17. I andet sæt fortsatte de to kampe med at følge hinanden. Men denne gang var det TSS, der næsten samtidigt vandt begge sæt med cifrene 17-21.

I mixeddouble hev Aarhus AB sejren hjem i tre meget tætte sæt. I herredoublen begyndte Kim Astrup og Scott Evans er bevæge sig bedre i forhold til hinanden fra andet sæt af, og de blev mindre passive. Men i tredje sæt var de igen bagud det meste af sættet, og doublen fra Aarhus var skarpest langt hen ad vejen. Det lykkedes imidlertid Kim Astrup og Scott Evans at kæmpe sig tilbage i sættet og sikre sig en føring på 15-19 efter en del fejl fra modstanderne. Efter lidt problemer lykkedes det dem at vinde tredje sæt 19-21 og udligne til 1-1.

Carolina Marin bliver sluppet løs

Dernæst gik singlerne i gang. Her havde TSS Carolina Marin klar imod Trine Villadsen i damesingle, mens det unge talent, Anders Antonsen, skulle spille for Aarhus AB mod Marc Caljouw i herresingle. Det lignede derfor, at kampen efter singlerne ville komme til at stå 2-2. Som forventet vandt både Anders Antonsen (21-10, 21-11) og Carolina Marin (9-21, 12-21) deres kampe i to sikre sæt. Selvom Trine Villadsen var pænt med i andet sæt, så havde Carolina Marin konstant kontrol over kampen, og til tider så det ud til, at hun testede forskellige aspekter af sit spil. Kampen stod nu 2-2 og skulle afgøres i anden herresingle og damedoublen.

I anden herresingle var det finske Kalle Koljonen fra TSS mod David Kim Kristensen fra Aarhus AB. I damedoublen mødte den rutinerede Selena Piek og hendes makker Clara Azurmendi fra TSS en konstellation bestående af Anne Kathrine Hansen og Emilie Furbo fra Aarhus AB. I begge kampe vandt gæsterne fra Århus første sæt, og TSS var nu under maksimalt pres. I herresinglen havde begge spillere svært ved at få bolden slået ned, og der blev spillet mange lange dueller, hvor duellerne blev afgjort på nettet eller på uprovokerede fejl. Både damedoublen og herresinglen fra TSS formåede dog at vinde andet sæt og forlænge holdkampen med et tredje sæt på begge baner.

Aarhus AB vandt tredje sæt i damedoublen, og alt presset lå nu på herresinglen. I andet sæt havde David Kim Kristensen smidt en stor føring, og mod slutningen af tredje sæt var han tæt på at gøre det igen. Han blev svingende i sit spil, mens Kalle Koljonen fortsatte med at knokle uanset stillingen og kom gang på gang igennem den jyske defensiv. Fra stillingen 20-20 kædede David Kim Kristensen imidlertid to flotte angreb sammen og lukkede kampen ved cifrene 22-20 i andet sæt.

Aarhus AB vandt dermed kampen 4-2 og formåede at holde fast i deres andenplads, mens Team Skælskør Slagelse i skrivende stund er rykket ned på en fjerdeplads. Aarhus AB møder Odense OBK torsdag den 5/10, mens TSS møder Værløse.

 

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.