Foto @ Annette Vollertzen

EMTC2017: Danmark finaleklar trods chok-nederlag til Axelsen

Loading

Tidligere på dagen sikrede Rusland sig en plads i EMTC-finalen. Her til aften skulle det danske landshold, så se om de kunne vinde over Tyskland, og dermed stå overfor Rusland søndag. Trods et chok-nederlag til Viktor Axelsen, lykkedes missionen med cifrene 3-1.

Første kamp var mixeddouble, og her var Christinna Pedersen og Joachim Fischer et sikkert kort for Danmark. Med 12 og 17, gjorde de det af med Isabel Herttrich og Mark Lamfuss. 1-0 til Danmark.

Viktor Axelsen havde på papiret fået det nemmere, da Marc Zwiebler tog til holdturnering i Indien, og overlod herresinglen til Fabian Roth. Det skulle dog vise sig at være en god løsning for tyskerne, da Roth efter tre sæt kunne besejre Axelsen. Det var bestemt heller ikke en helt tilfreds Viktor Axelsen som TV2Sport fik fat i efter kampen.

– Jeg synes desværre, der er rimelig meget (der ikke lykkes, red.). Fabian spiller en rigtig god kamp, så cadeau til ham. Men jeg tror ikke, vi har tid til, at jeg fyrer en masse undskyldninger af. Det var bare ikke godt nok. Jeg hader at tabe, og jeg hader at tabe foran mit hold. Det er ikke sjovt. Jeg har lyst til at smadre et eller andet, hvis jeg skal være helt ærlig, sagde Axelsen til TV2Sport efter kampen.

Line Kjærsfeldt skulle så forsøge at bringe Danmark foran. Kjærsfeldt har ikke været inden i den bedste periode, hvor hun blandt andet tabte til bulgarske Mariya Mitsova og tabte i DM finalen. Mod Fabienne Deprez var der dog oprejsning til Kjærsfeldt. Efter at have tabt første sæt 21-14, gjorde hun kort proces, og bragte Danmark foran 2-1 med cifrene 21-11 og 21-7.

Mathias Boe og Carsten Mogensen havde så mulighed for at sende Danmark i finalen, og den danske herredouble skuffede ikke. Mark Lamfuss skulle i kamp for anden gang, og han havde Josche Zurwonne ved sin side.

Selvom tyskerne kom helt op på 21-17 i første sæt, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet, og første sæt gik derfor til Boe og Mogensen. I andet sæt fortsatte Boe og Mogensen, og med 21-13 kunne de vinde kampen. Med sejren sluttede kampen 3-1, og dermed er Danmark finaleklar.

I morgen møder Danmark Rusland, i hvad der vil blive russernes første finale til EM for blandede hold. Det er 22. gang at det danske landshold står i finalen, og en sejr vil betyde at Danmark vil krones som Europas bedste for 16. gang.

Resultaterne fra EMTC2017

En kommentar

  1. Så gi den gas i morgen og gi bjørnen en over nakken🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.