UVM: Successen fortsætter for ung dansk herredouble

Loading

Joel Eipe og Frederik Søgaard skulle forsøge at spille sig i finalen ved UVM i Peru. Danskernes modstandere var kineserne Han Chengkai/Zhou Haodong, og det skulle vise sig at blive en rigtig mandfolkedyst.

I 1. sæt styrede kineserne begivenhederne, og danskerne var nede i sækken i første halvdel af sættet. Efter opholdet fandt danskerne et langt bedre flow, og åd sig lige så stille ind på Han/Zhou. Danskerne kom på 18-18, men det var ikke nok til at presse kineserne som koldblodigt tog tre point i træk og vandt sættet med 21-18. I 2. sæt startede danskerne bedst og lagde et tungt pres på kineserne. 11-7 var danskerne foran med ved opholdet. Efter opholdet kom kineserne langt bedre med, og kom foran med 17-16. Det slog ikke de danske drenge ud, da de sikrede sig 5 point i streg og sættet med 21-17.

Drama
Det lignede, at danskerne ville tabe 3. sæt efter at have været bagud med hele 17-11. Det skræmte tilsyneladende ikke Eipe/Søgaard særligt meget, og de fik reduceret til 17-18. Dog ville kineserne det anderledes og sikrede sig 3 matchbolde ved stillingen 20-17. På imponerende vis overlevede danskerne alle 3 matchbolde og kom på 20-20. Stimen stoppede dog ikke her, da danskerne først kom på 21-20, og derefter sikrede sig sejren med 22-20, til stor glæde for det unge danske doublepar.

Det var på et hængende hår for danskerne, som i finalen møder de topseedede He Jiting/Zheng Siwei fra Kina.

Resultater fra UVM

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

3 Kommentarer

  1. hvad tid spiller de ? dansk tid (Y)

  2. Mener det kl 21.00 dansk tid.

  3. Finalerne starter kl 21 dansk tid, og herredoublen er femte kamp, så desværre først efter midnat vil jeg tro 😞