8 U17 spillere vinder træningsophold i Kina

Loading

dgi logo8 badmintonspillere kan se frem til en badmintonoplevelse helt ud over det sædvanlige. Alle er de unge badmintonspillere i DGI og har vundet et træningsophold i Kina i sommeren 2015.

De spiller alle til daglig i en klub der er medlem af DGI badminton og til sommer får oplevelserne med ketsjer og fjerbold en helt ny international dimension, for da skal de nemlig spille badminton i Kina.

Under DGI Badmintons landsmesterskaber for U17/U19-spillere den 14. marts i Strib på Fyn blev der trukket lod om, hvilke otte unge spillere der skal til Kina til sommer. 8 var de heldige, hvis navn blev trukket op af bowlen, og som nu kan glæde sig til at skulle til Kina den 27. juni til 5. juli 2015.

Vinderne er:

U17 M
• Sanne Schjødt, Silkeborg (DGI Midtjylland)
• Tristan Enkebølle Nielsen, Holte BK (DGI Nordsjælland)

U17 A
• Natalia Jokumsen, Fredericia BC (DGI Sydøstjylland)
• Magnus Sand, Frederiksværk BK (DGI Nordsjælland)

U17 B
• Kristina Kudahl Lyngsøe, Hobro BK (DGI Nordjylland)
• Otto Ingemann, Slagelse (DGI Midt- og Vestsjælland)

U17 C
• Sofie Rønn Nielsen, LKB-Gistrup (DGI Nordjylland)
• Jesper Emil Rasmussen, Thorsager Rønde IF (DGI Østjylland)

Skal spille med og mod kinesere
De otte spillere, der skal med på turen, er 15-16 år gamle og kommer fra klubber i hele Danmark. Formand for DGI Badminton, Preben Buchholtz, er ikke i tvivl om, at de unge kan se frem til at få en fantastisk oplevelse i Kina, som er et af verdens førende badmintonlande.

– I Kina skal de danske spillere spille og træne med kinesere på deres egen alder. Og danskerne skal deltage i træning på steder, hvor nogle af verdens bedste badmintonspillere kommer fra, siger Preben Buchholtz.

Det er DGI Badmintons samarbejdspartner RSL, der står bag konkurrencen og træningsopholdet i Kina. Og de otte unge danskere får også tid til at være turister, se den kinesiske mur og andre kulturelle højdepunkter. De skal også besøge RSL bold fabrik, og se hvordan de bolde de selv bruger i deres sport, bliver fremstillet.

Skærper interessen for stævner
I alt 80 spillere dystede via DGI Badminton om et træningsophold i Kina. Alle spillere uanset niveau har kunnet være med, og de spillere, der har deltaget i flest DGI stævner var med i slutspurten. Det er altså ikke nødvendigvis de dygtigste spillere, der har haft størst mulighed for at vinde konkurrencen.

– Med konkurrencen giver vi de unge en ekstra en på opleveren, og derved prøver vi også at skærpe interessen blandt de unge for DGI’s stævner og talenttræning, siger Preben Buchholtz.

Kilde DGI Badminton

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.