Speedy Gonzales-fjerbolde i Mexico

Loading

Det helt store samtaleemne under Mexico City Grand Prix er hastigheden på fjerboldene. Hvor der normalt ville være blevet spillet med hastighed 3 eller 4, spilles der i Mexico med hastighed -1. Forklaring? Det er fordi, Mexico City ligger i 2240 meters højde – den tynde luft gør sit ved fjerboldenes hastighed.

Nå, men vi skal jo ikke ud i en geografitime her, så lad os kigge lidt på kampene i stedet for. Tirsdag blev der spillet kvalifikationskampe samt første runde i herresingle. Onsdag fulgte resten af kategorierne trop. Der har været en del walkovers pga. afbud i sidste øjeblik, bl.a. fra den nyligt kårede vinder af sæsonfinalerne, Nozomi Okuhara. Og så har der været overraskelser allerede fra dag et.

Mexico ligger i Spanien – eller noget…
Årets European Games-vinder, Pablo Abian fra Spanien, måtte sande, at første runde også blev sidste runde for ham i Mexico City Grand Prix. Således tabte han noget overraskende til thailandske Pannawit Thongnuam, der blot ligger nummer 158 i verden. Det er anden gange på to uger, at thaien slår Spaniens bedste herresingle, da det også skete under USA International i begyndelsen af december.

En anden thailandsk herresingle, Boonsak Ponsana, havde til gengæld ikke tur i den, da han onsdag spillede mod den tidligere VM-bronzevinder fra Vietnam, Tien Minh Nguyen. Vietnameseren slog den 4.-seedede thai med to gange 21-19.

For at tage alle gode gange tre med Thailand, så skabte Porntip Buranaprasertsuk også en mindre overraskelse i damesingle, da hun i første runde slog Canadas 3.-seedede Michelle Li i to sæt. I anden runde bliver hun del af et rent thailandsk opgør, når Nitchaon Jindapol står på den anden side af nettet.

Alle de øvrige seedede spillere i damesingle er videre til anden runde, der spilles senere i dag. I herresingle er det kun de to førnævnte seedede spillere – Pablo Abian og Boonsak Ponsana – der er røget ud af turneringen i utide.

Doublerne
De topseedede russere i herredouble, Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, skal først i kamp i dag, da de var oversiddere i første runde. Her møder de et amerikansk par, Philip Chew og Sattawat Pongnairat, der vandt over et par canadiske naboer i første runde.

I damedouble er Audrey Fontaine og Anne Tran fra Frankrig gået direkte i kvartfinalen uden endnu at have slået til en bold. De var oversiddere i første runde, og da deres modstandere i anden runde har trukket sig, er billetten til fredagens kvartfinaler altså allerede i hus.

Tyskernes bedste mixdouble, Michael Fuchs og Birgit Michels, kommer på en hård opgave i dag. Selv om de er topseedede, bliver kampen mod Sudket Prapakamol og Saralee Thoungthongkam fra Thailand ikke nødvendigvis en nem opgave.

Hvis du vil følge med i kampene med Speedy Gonzalez, skal du kigge med her.