Victor Svendsen. Foto @ iShoot

Victor Svendsen efter imponerende titel: Et af mine store sæsonmål er nået

Loading

Victor Svendsen strøg i går til tops ved Hungarian International efter en imponerende turnering. I denne artikel tager han os igennem flere af de flotte sejre over højt seedede spillere.

Victor Svendsen leverede en meget flot præstation, da han i går sikrede sig sin første titel på challenge-niveau. Og tilmed lykkedes det danskeren at klare sig hele vejen igennem turneringen som useedet. I øjeblikket er han nummer 124 i verden, men sejen vil givetvis bringe ham et godt stykke højere op. Og i finalen slog han Pablo Abian, der er helt oppe som nummer 40 i verden. Så forståeligt var det en tilfreds dansker, BadmintonBladet snakkede med:

– Jeg er selvfølgelig super glad. Det var et af mine store mål for sæsonen at vinde min første challenge-turnering, så jeg er virkelig glad!

Og titlen kom i hus på flotteste vis, da han undervejs besejrede fire spillere, der alle var seedet til at opnå en placering inden for top 10. I første runde var han imidlertid oppe mod en useedet spiller, som han besejrede i to tætte sæt. Men allerede i anden runde stod Vendsyssel-spilleren over for den første seedede spiller i skikkelse af ottendeseedede Sam Parsons. Og efter at have tabt et tæt første sæt, tog han de næste to i overlegen stil.

Et drama i kvartfinalen

Dette gav ham adgang til et drama af en kvartfinale, hvor han stod over for endnu en højt seedet spiller. Denne gang var det den tredjeseedede russer Vladimir Malkov, der skulle besejres. Og danskeren havde endda tabt deres hidtil eneste indbyrdes opgør, dog tilbage i 2012. Dette forhindrede dog ikke Svendsen i at starte ud med at vinde et tæt første sæt med 22-20, og i andet sæt blev dramaet kun endnu større. Den unge dansker havde selv dette at sige om den nervepirrende afgørelse til BadmintonBladet:

– Ja, jeg vinder 29-27 i andet sæt. Det var noget rod. Det var meget intenst og nervøst badminton! Men jeg er glad for, at jeg kunne lukke kampen i to sæt.

Overraskende sikre sejre i de sidste kampe

I semifinalen mødte han så Kalle Koljonen, der var seedet seks. Dette var endnu en svær opgave, men danskeren rystede heller ikke denne gang på hånden. Han vandt således første og tredje sæt med relativt klare cifre. I finalen ventede på den papiret hårdeste opgave i form af den topseedede spanier Pablo Abian. Han leverede dog en tro kopi af semifinalen og var derfor forståeligt meget glad for at vinde.

– Finaler er altid sjove. Og jeg nød virkelig at spille! Og så at spille noget god badminton og vinde var bare fantastisk, udtalte Svendsen til BadmintonBladet.

Fladberg og Colberg sikrede sig også en flot titel i Ungarn efter at have vundet en ren dansk finale. For Victor Svendsen bliver der ikke meget tid til at hvile, da hans næste opgave er for Vendsyssel i Badmintonligaen i morgen.

Resultater fra Hungarian International

Læs også

Svendsen om to sejre: Boldene passer meget godt til mit spil

Victor Svendsen har hentet et par fine sejre ved Karvina International. Dette er han også …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.