Victor Svendsen. Foto @ Ibolya Berényi

Victor Svendsen har haft nogle flotte måneder: At være sparring på Brøndby-træningen har hjulpet

Loading

Victor Svendsen har i den seneste tid imponeret ved at komme i flere finaler i europæiske turneringer. Desuden har han taget skridtet og er flyttet til København, hvor han blandt andet fungerer som sparringspartner på Brøndby-træningen. Læs om hvordan det er og om, hvorfor han har taget et skridt fremad lige nu. 

For tiden deltager Svendsen i Dutch Open. Her skal han forsøge at fortsætte de flotte takter, han har vist for nyligt. Blandt andet har han været i finalen i både Czech Open og Belgian International. Indtil videre går det da også fint i Holland:

– Jeg var nede i sækken i går, da jeg mødte min holdkammerat i Vendsyssel og gode ven Zvonimir Durkinjak i første runde. Det var derfor lidt heldigt, at jeg gik videre i den noget rodede kamp. Grundet dette var det en fin sejr at hente. Fokus er i øjeblikket på i dag, hvor det jo er en svær kamp mod Kalle Koljonen. Her er jeg dog favorit og tror da også på en sejr. Derefter kan jeg møde den stærke inder Parupalli Kashyap, som selvfølgelig vil være en svær opgave, men jeg ser også fine muligheder. Jeg har nemlig spillet fint i et par måneder nu. Derfor er jeg alt i alt fortrøstningsfuld i forhold til at få et godt resultat i turneringen.

Det er ikke helt tilfældigt, at Svendsen har spillet godt på det seneste:

– Jeg er jo flyttet til København i maj og er af og til sparring på Brøndby-træningen nu. Morgentræningerne her har bestemt givet mig mere kvalitet og tempo, og det er jo også fedt at snuse til et sted og et niveau, hvor man håber at kunne være med på en dag på fuldtid og få støtte. Man bliver jo bare bedre af at spille med nogle af de bedste i verden. Det er i det hele taget virkelig sjovt at være med her, og jeg nyder bare at spille badminton for tiden. Og det betyder meget, at det netop er sjovt i hverdagen.

Gode perspektiver i at være med på “Træningscenter Øst”

Et andet aspekt, der gerne skal have betydning for fortsat udvikling for den unge dansker, er deltagelsen i træninger i det nye “Træningscenter Øst”. Dette center skal netop fungere som et sted, hvor man kan videreudvikle sig og måske en dag tage skridtet til Brøndby-træningen. Svendsen har da også allerede fået ros af Jesper Hovgaard, som er en af trænerne der, for at have udviklet sig. Om at være med her siger Svendsen:

– Jesper Hovgaard er der rigtig god at snakke med, og det er fedt med en træning, hvor der er fokus på, hvad jeg skal udvikle. Det virker dermed som en god træning. I Brøndby-træningen er jeg jo som nævnt mere sparringspartner, så det er godt at have begge ting. Derfor blev Kenneth og jeg enige om, at det var en god ide at tage træningen i “Træningscenter Øst”.

Det handler dermed om hele tiden at udvikle sig for Svendsen. Det drejer sig dog også om at avancere på ranglisten, hvor han aktuelt er nummer 53:

– Mit mål er i det hele taget at komme længere op på ranglisten og komme ud og spille i Asien i de lidt større turneringer. Der kan jeg så måske få nogle seedninger og muligvis komme ind i Super 500-turneringerne.

I morgen kan du blandt andet læse om, hvad Svendsen synes om den svenske liga, hvor han også optræder.

Læs også

Svendsen efter snævert nederlag til klassespiller: Det her var en god chance

Victor Svendsen tabte en tæt kvartfinale ved Austrian Open til en tidligere Denmark Open-semifinalist. Efter …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.