Vinding Badminton – en klub i stærk vækst!

Loading

Vinding Badminton VSF, en klub der for mange år siden var på alles læber i Vejle, stedet hvor man tog til i 80’erne for at spille badminton i høj klasse, er nu efter mange år igen kommet på landkortet.


De sidste cirka 9 år har man formået af løfte klubben i gang igen. 

Der var tale om en lukning af ungdom da der ingen træner var tilbage i 2015, man stillede ikke op i holdturnering og træningsholdet var tæt på at lukke.


Herfra gik en opbygning i gang, man fandt en formand, man fandt en træner, man fandt få, men fokuserede lokale kræfter som fordelte de roller man kunne udfylde, der kom gang i ungdom igen, og man rykkede fra meget få ungdomsspillere til 50-60 spillere på en sæson.


2019 blev skelsættende, Jesper Bach, en badmintongal talent og ildsjæl med oprindelse fra Skive egnen (Glyngøre) flytter til Mølholm, Vejle og ønsker at engagere sig i den lokale badminton klub.


Formanden aftaler, at der startes et Minitonhold op hvilket viser sig, at være et godt match i forhold til tidspunkt og det rette trænertalent, og det bliver en stor succes.


Med dette kommer forældre hallen, forældre der enten spiller eller er tidligere spillere som hurtigt forespørger badminton for voksne.


2020, oveni Post-Covid19 tiden, starter vi voksentræning op, det bliver en succes, og herfra har det så taget fart op til i dag.


På de sidste 2-3 år har man formået:

– at løfte klubben til Vejles største klub målt på medlemmer, vi venter minimum 250 medlemmer i kommende sæson.

– fra ingen seniorafdeling til at være kommunens højeste rangeret, vi spiller i Danmarksserie i den kommende sæson, og med mere end 10 turneringshold.

– fra at have 4-5 hold med i ungdomsturneringen til at vi venter at have 14-15 hold med i kommende sæson.

– at have nogen af de højest rangerede U11 spillere på landsplan. 


For klubber er det generelt svært at få og fastholde piger, men klubben har formået at have en næsten 50/50 i kønsfordelingen.

 
Klubben har været og er stadig fokuseret på, i forståelsen på ”piger-avler-piger”, at køre pigetræninger i ungdom løbende over sæsonerne, for at tiltrække. Et arbejde der hele tiden og pro aktivt kræver fokus for at fastholde.


I den forgange weekend afholdte klubben deres til dato største pointgivende ungdomsstævne, Danske Bank Cup, i 4 haller og med 319 deltagere. En bedrift der virkede uvirkelig for kun 1 år siden, men med en blød start nogle år tilbage hvor klubben kørte DGI Begynderturneringer, nogle mindre pointgivende stævner, så vi os flyvefærdige til det næste step som forløb med succes i Gauerslund hallerne samt Hallen på Kirkebakkeskolen, Bredballe da Vindings egne haller var booket til EP valget. 

Vinding Badminton VSF vil udvikle sig, og dette må og skal koste, derfor har klubben de sidste mange år været meget fokuseret på sponsoraftaler.


For de kommende 2 sæsoner har klubben lukket sponsoraftaler for næsten en kvart million….. Udover har man søgt og fået fonde for næsten DKK 100.000. 

Alt dette er kommet med ildsjæle, en brændende flok på nu 14 mand i badmintonudvalget samt en horde af andre frivillige kræfter som gør en KÆMPE FORSKEL, og som gør at klubben løftes hurtigt i niveau på alle plan.

Klubbens cheftræner Jesper Bach vandt “Gør en Forskel” prisen i år ved Vejle Kommunes Sportsgalla, hvilket er et meget godt billede af hvad folk kan formå, både med det arbejde han lægger, men at man sammen kan spille hinanden gode.

Ikke nok at det kræver ildsjæle, men det kræver også en klar uddelegeringspolitik at få skub i projekter som for andre ville ligge stille på en eller få skuldre. Det har klubben formået at finde løsninger på, og med stor hjælp igennem udviklingsårene fra DGI Badminton for at forstå prioriteringsrækkefølgen i arbejdet.

De har hjulpet med at forstå arbejdet ved at opbygge en klub fra få til flere, at forstå at man med simpel, fokuseret og vel beskrevne opgaver kan komme langt bedre igennem den ønskede udvikling. DGI Badminton er fortsat en stor partner i vores arbejde om at udvikle. 


Det nyeste Vinding Badminton VSF arbejder på er at starte ettalentspor i Badminton i Vejle Kommune, Future Vejle Badminton, i samarbejde med både DGI Badminton, Badminton Danmark samt Elite Vejle.


Klubben ønsker at fastholde talenter i kommunen, at have et setup, en struktur og en forretningsplan som skal hjælpe ALLE klubber i Vejle Kommune til at udvikle talenterne i fællesskab og med støtte og samarbejde fra Vejle Kommune.

Følg klubben her:

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/badmintonVSF

INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/vinding_badminton_vsf/

Hjemmeside:
https://www.vsf.eu/badminton/


Thomas Søgaard

Formand

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.