Lin Dan skifter klub og har forladt militæret.

Lin Dan skifter klub og forlader militæret

Loading

Den olympiske mester Lin Dan afsluttede sin over 20 år lange, militære karriere sidste fredag. Kineseren forlod efter eget ønske Bayi Badminton Club. Dermed stopper hans ansættelse hos det kinesiske militær.

Allerede som 12-årig startede Lin Dan i Bayi Badminton Club. Bayi er også kendt som den 81. afdeling af Kinas hær (Peoples Liberation Army). Siden dengang har det ikke været tilladt for ham at træffe sportslige og kommercielle beslutninger uden foreningens samtykke. Så mangemillionæren har været nødt til at nå til enighed med sin klub før hver eneste sponsoraftale.

– Jeg har tjent i militæret i mange år, men nu er jeg trådt af, fortalte superstjernen til nyhedsbureauet Reuters.

Lin Dans kontroversielle stil med tatoveringer og sponsoraktiviteter har været genstand for misfornøjelse. De seneste, kommercielle aktiviteter fra verdensranglistens nuværende tredjeplads – for eksempel lanceringen af en undertøjskollektion – skabte massiv kritik i hans tidligere klub, men nu skal aftaler ikke længere godkendes af Bayi. Nu kan Lin Dan træffe alle beslutninger selv.

– Det er min egen beslutning. Jeg er glad for at kunne afprøve forskellige ting og alligevel fortsætte med at spille badminton. Og derved gøre det, jeg elsker, sagde den femdobbelte verdensmester.

En talsmand for Bayi fortæller, at Lin Dan har modtaget sine udmærkelser og militære rang, som belønning for sine resultater for klubben. Lin Dan skifter til Beijing Badminton Team, som han skal repræsentere ved de nationale mesterskaber i 2017.

Kilde: China Daily

Læs også

Fire topspilleres kampritualer

Når presset er stort, og nerverne truer med at tage overhånd, så kan det være …

3 Kommentarer

  1. Oliver Bach Gram legende

  2. Min super helt 👍🏻