IOC præsident Thomas Bach og BWF præsident Poul-Erik Høyer. Foto @ BWF

IOC-præsident roser Høyer og badminton

Loading

Under et besøg i Kuala Lumpur slog IOC’s præsident Thomas Bach et smut forbi en badmintontræning for malaysiske ungdomstalenter. I den forbindelse roste Thomas Bach det internationale badmintonforbunds (BWF) præsident Poul-Erik Høyer og badmintonsportens udvikling.

Vidunderlig sport
Bach er i Kuala Lumpur til IOC-kongres, og IOC-medlemmet Høyer havde lokket tyskeren i badmintonhallen, hvor det malaysiske landshold træner. I den forbindelse havde Thomas Bach positive ord med til Høyer.

– Badminton har taget fremragende udviklingsinitiativer. Vi ser i IOC, hvordan BWF adresserer udfordringer i moderne sport, og hvordan de sikrer integriteten af sporten. Det er grunden til, at denne vidunderlige sport har en stærk tilstedeværelse på det olympiske program, udtalte Thomas Bach i følge en pressemeddelelse fra BWF.

Ungdommelige håb
Det var iøvrigt Malaysias landstræner Morten Frost, der viste IOC-præsidenten rundt i Stadium Juara, Bukit Kiara, hvor 22 malaysiske landsholdstalenter i alderen 13-14 år gav prøver på deres kunnen og træningsprogram.

– Det er dejligt at se disse unge, ambitøse atleter. Træningsforholdene her er udsøgte. De forbereder sig til ungdoms-OL i 2018, og nogle af dem forbereder sig endda på OL 2020 i Tokyo. Jeg fik mulighed for at dyrke lidt sport i dag og se unge, malaysiske badmintonhåb. Det har jeg virkelig nydt, fortalte Thomas Bach.

Gode relationer
IOC præsidenten, tyske Thomas Bach, er tidligere olympisk mester i fægtning, og derfor var det oplagte fotomotiv, at han skulle krydse klinger med en anden olympisk mester, nemlig Poul-Erik Høyer. De to olympiske mestre tog derpå opstilling med badmintonketchere i fægtepositur, som, Poul-Erik Høyer forklarede spillerne, minder meget om benarbejdet ved et netdrop i badminton.

Skønt for badmintonsporten og badmintonfans at få bekræftet den gode relation til den olympiske organisation og IOC-præsident Thomas Bach.

Læs også

Høyer: Sidste chance for at se Lin Dan, Chen Long og Lee Chong Wei sammen

Før første gang siden 2012 er Lin Dan, Chen Long og Lee Chong Wei alle tre …