13,4 x 6,1 • FIRE MÆND • ENGELSK DOUBLE

Loading

Fire mænd med en gennemsnitsalder på 56 år spillede mandag aften 1½ times engelsk på den legendariske bane 2 i Vordingborghallen. 

Bane 2 er samtidig den bane i hallen, som nok er den mest slidte, og i øvrigt den bane, hvor vi jævnligt rammer den lavthængende snor, og bolden skal spilles om.

BANE 2

Hvorfor vi altid skal spille på bane 2, kan jeg simpelthen ikke give en ordentlig forklaring på. 

Hvis jeg skal, så kan det have noget at gøre med, at vi på den måde kan give plads til de andre på træningen, som skal have fælles instruks om øvelser, og bane 1 er for tæt på balkonen. 

Faktisk giver det nok ikke så meget mening at spille på bane 2, men der behøver heller ikke være en mening med alt.

RITUALER

To af de fire herrer havde i øvrigt spillet på VBKs 1.hold i weekenden, og den ene faktisk vundet 4.HS.

Efter de obligatoriske 10 min. opvarmningsspil går vi i gang. 

Ritualerne er der masser af……

Fx så gør vi meget ud af, hvem der skal serve. Det bliver nævnt højlydt, og det er nærmest en fryd at kunne spille bolden hen til den, der skal serve. At starte med at serve er lig med, at man tabte seneste spil. – Prestigetab – Denne gang var det mig, der skulle serve. Det er det heldigvis ikke næste gang.

Som vi spillede i går, så slog det mig, at niveauet faktisk var pænt højt. Der er meget sikkert spil, lækkert netspil, vanvittige opsamlinger, angrebsclear, dybe drop og finter. 

Og vi holder os ikke for gode til at spotte hinanden, hvis vi ryger på finten. At blive fintet gør bare, at så skal der gives igen. De næste dueller kan meget vel tænkes at blive spil på 1 mand. Men det accepteres og er en del af spillet. 

Det sker også, at man kommer til at smashe ned på den forkerte. En gentleman slår altid bolden ned på den spiller, som sidst har returneret bolden. Det kommer man til at ”glemme” nogle gange, og så ved man, at det nok skal blive ”hævnet” (karma!)

FORDELE

Engelsk double kan noget, som de øvrige kategorier ikke kan – begrænse banens omfang. Du skal kun passe ¼ af banen. 

For mig er det en fordel, da jeg har et slidt knæ. Med engelsk kan jeg spille uden at ødelægge det. Ja det er ømt dagen efter, men det er til at leve med. 

Engelsk double holder også konditionen vedlige. Vores niveau er nogenlunde ens, og det giver nogle lange dueller. Det er pulstræning, når det er bedst. 

Engelsk double holder også dine slag vedlige. Selvom du kun passer ¼ af banen, så får du brug for alle dine slag. Nogle dueller udvikler sig til slagøvelser, da ingen af os har kræfter til at smashe igennem. Duellen går over til at blive en lang clearøvelse, hvor den der først blinker prøver med et drop. Ofte med et tab af point. 

VEDLIGEHOLDELSE

Vi har flere spillere i klubben, som er på vores alder, som spiller på et godt niveau. 

Jeg tror, i øvrigt helt uvidenskabeligt, at det skyldes vi i mange år har praktiseret engelsk double, både til den ordinære træning og til den selvtilrettelagte skal-vi-ikke-mødes-og-spille-noget-fjer.

BAGEFTER 

I går blev træningen afsluttet med de sædvanlige strækøvelser og en kold bajer. 

Alle gik i bad, og som vi snakkede om, det er helt naturligt at se hinanden nøgne. Noget som jeg håber vores unge spillere også en dag vil synes. 

Da jeg kom hjem, skulle maven fodres, FB opdateres, og så kunne jeg ellers gå i seng med et smil på læben over en god gang træning, og et lidt ømt knæ.

Jesper Adler

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.