All England 2021 – epilog I

Loading

Der var mange flotte kampe på de grønne baner i den mennesketomme, stille og enorm store arena i Birmingham.

Og der var alle “kampene” udenfor banerne.

Først og fremmest fraværet af mange af de store badminton nationer – Kina, Korea, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Rusland.

Dernæst de tre lande, der var tæt på at blive udelukket inden turneringsstart pga positive test blandt enkelte deltagere, hvilket blev forhindret ved at foretage nye test.

Og ikke mindst Indonesien (og en enkelt tyrkisk spiller), som blev udelukket, og hele truppen sendt i isolation på deres hotel sent om aftenen på den første dag, pga en positiv test hos anonym medrejsende i flyet fra Tyrkiet til England.

Det sidste kastede en stor skygge på turneringen.

“You know what being professional is? These athletes keep on going, playing, fighting, despite all the situations and circumstances going around them. Do they care? Yes they do. But they also know what their job is, and what are at stake for them” Twitter

Japan
Det blev en turnering, som blev domineret af Japan, der stod på begge sider af nettet i finalerne både i herredouble, damedouble og mixeddouble og også vandt damesinglen.

Herresingle-finalen var til gengæld uden japansk deltagelse og stod mellem Lee Zii Jia fra Malaysia og Victor Axelsen. Lee havde allerede i kvartfinalen sendt verdens nr 1, japanske Kento Momota ud. Det var Momotas første turnering i over et år efter en ufrivillig pause pga deltagelse i et biluheld, hvor chaufføren døde, og en efterfølgende alvorlig øjen-operation og senere også en positiv Corona test på dagen, hvor han stod til at skulle rejse til Thailand i januar 2021 for at deltage i de tre planlagte “boble” turneringer.

Tilbage i finalen vandt LZJ 30-29 / 20-22 / 21-9 efter 74 minutter over en synlig udmattet, fysisk og mentalt, dansker, der var i sin tredje finale ved All England og vandt i 2020.

https://www.nst.com.my/sports/badminton/2021/03/675890/repeat-your-form-games-glory


Ræven vs Darlingen
I den rent danske semifinale i herresingle fik Axelsen revanche over Anders Antonsen for nederlaget i sæsonfinalen i Thailand i januar og vandt 16-21 / 21-7 / 21-17.

En omvendt copycat. En vild kamp. Endnu en gang.

Head 2 head forud: 3-3 (internationalt)

Et comeback til den høje serv! Hvem havde troet det?


Badminton Statistics:
“No wonder Viktor Axelsen looked a bit worn out at the end of the match today.
Since Jan 12 (68 days) he has played 29 international matches, by far the most of anyone on the Tour, and almost twice as many as the 2nd MS on the list (LZJ at 16)”


I lørdagens semifinaler var også to danske herredoubler, men de var chanceløse overfor deres japanske modstandere.

Tidligere landstræner Steen Schleicher Pedersen har denne bedømmelse af de mange danskeres indsats


“The Pandemic Edition”
Dette års All England var således både opløftende for sporten, og Danmark, og en såret udgave af den normalt stjernebesatte og festlige turnering.

Et rygte på næstsidste dagen
“Meget tyder på at det fra årsskiftet bliver bedst af 5 sæt til 11 (point)”
“……og denne gang skulle det være et ønske fra asiaterne!”

Dennis Bostrup. Udtalt i starten af tredje sæt mellem VA og AA lørdag aften. 

Fremtiden – boble vs ikke-boble?
I 2021 har der været afholdt 3 turneringer i en boble i Thailand og 2 turneringer uden nær samme strenge, isolerende boble-protokol i Europa med Swiss Open og All England.

Hvad er den rigtige løsning? Boble med total isolation af alle deltagerne på hotelværelser over 2-4 uger med blandt andet store krav til spillernes psyke eller indrejse et par dage før, testning og isolation i 48 timer, spil og så videre, enten hjem eller til næste turnering?

Det kommer vel også an på varigheden af pandemien og vaccinationernes udbredelse. Jeg regner med at behandle emnet mere indgående i et kommende opslag. En nem beslutning eller bare diskussion er det ikke!

Per Damkjær Juhl
Badmintonbladet.dk



Læs også

Coolspray! Placebo? Hvad findes der af evidens? What evidence is there?

Det spurgte jeg min badmintonven, holdkammerat, bestyrelseskollega og næsten-genbo Jan Rafn om!  Jan er Fysioterapeut, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.