Badminton Academy

Loading

Badminton Academy er et nyt spændende initiativ for unge, ambitiøse spillere. BadmintonBladet støtter Badminton Academy som mediepartner.

Badminton Academy er et akademi for unge ambitiøse spillere, som ønsker at udvikle sig.

Seriøse trænere og sponsorer
Badminton Academy samarbejder med FTZ og Yonex, som virkelig bakker op om projektet, også økonomisk.  Poul-Erik Høyer er ambassadør for akademiet og advisor.

Tine Baun samt et par andre topspillere er også tilknyttet. Blandt trænerstaben er bl.a. Lian Ying Zhang som også træner vores allerbedste topspillere på forbundstræningen i Brøndby.

Poul Erik Høyer bidrager
Badminton Academy har samlet en stab af nogle af de bedste trænere i landet, som står klar til at give deltagerne højt kvalificeret træning og vejledning. Blandt trænerne er den tidligere landstræner og OL guldvinder i badminton Poul-Erik Høyer.

Det er afgørende for en spillers udvikling, at man får den korrekte træning og coaching, og at man træner sammen med andre spillere som også er motiverede og vil forbedre sig. Som spiller hos Badminton Academy vil deltage komme på 8 intense træningssamlinger i løbet af sæsonen. De vil blive coachet af vores kompetente trænere, og de vil få konkret vejledning omkring teknik, taktik, fysisk træning, mental træning og kost.

En af initiativtagerne Robert Frost fortæller om Badminton Academy:

Vores vision er, at der skal være et bedre træningsudbud med mere kvalitet for de mange ambitiøse ungdomsspillere.

Henrik og jeg, som har startet Badminton Academy, er henholdsvis holdleder og træner i en lokal klub, og vi færdes i hallerne hver weekend til ungdomsturneringer. Vi har selv børn i en mindre klub, og ”problemet” er, at der simpelthen mangler kvalitet i træningen mange steder.

Jeg kan se det selv i min egen klub og i min egen træning. Det betyder, at mange ungdomsspillere, som egentlig har et potentiale, ikke får den fornødne kvalitet tidligt nok, og derfor får vi ikke udviklet en tilstrækkelig stor bredde med nok kompetencer som ”fødekanal” til eliten. Det kan blive et problem for Danmark på sigt, da vi jo ikke er så mange mennesker.

Selv hvis man gerne som forældre og som spiller ønsker at træne mere og bedre, så kniber det med at finde et ordentligt tilbud. Jeg har talt med mange forældre rundt om i hallerne, og de bekræfter dette.

Så vi har skabt et Badminton Academy, hvor man løbende over sæsonen får mulighed for at deltage i nogle træningssamlinger og træne med meget dygtig trænere og gerne også med nogle topspillere engang imellem. Vi griber det meget professionelt an, således at spillerne virkelig mærker et løft, får motivation, og får noget med hjem til lokalklubberne, hvor det så kan forplante sig. Kort sagt, vil vi dyrke den ambitiøse del af bredden, så vi får gødet jorden for at skabe kommende talenter/stjerner til Badminton Danmark.

Vi oplever jævnligt, at spillere falder fra, men ved at skabe et netværk af ligesindede, som også ønsker at ”gå til den”, tror vi, at vi kan mindske frafaldet og igen sikre flere talenter til eliten.

Ingen konkurrent til klubberne
Vi understreger, at vi ikke er et alternativ til den lokale klub, men derimod et supplement som gør spillerne bedre og forhåbentlig får de noget med hjem som deres egen klub kan få glæde af.

Det er vores ambition, at vi via akademiet kan støtte lokalklubberne økonomisk, således at der bliver lidt flere midler til at øge træningskvaliteten i klubberne. Ligeledes vil vi gerne støtte Red Barnet med en del af et eventuelt overskud fra akademiet.

Det er målsætningen at tilbyde akademiet i flere dele af landet, så alle har en mulighed for at komme med.

Forløbet består af 8 træningssamlinger i løbet af 2012-2013. Hver træningssamling vil vare 3 timer. Den første træningssamling var d. 30/9-2012.

Du kan se mere om os og konceptet på www.badmintonacademy.dk

Alle BadmintonBladet artikler om Badminton Academy: