Badminton Roskilde

Loading


Ny sportschef skal skabe den røde tråd mellem ungdom og senior!

Badminton Roskilde er en forholdsvis stor badmintonklub med en lang tradition. I mange år har vi dog haft den udfordring, at vores talentfulde unge spillere flytter til de nærliggende større klubber (typisk Solrød og Greve). 

I de seneste år har vi formået at skabe en ungdomsafdeling med 250 ungdomsspillere – det er i høj grad takket være vores tidligere cheftræner på ungdomssiden. Det store antal ungdomsspillere står noget i skærende kontrast til vores seniorafdeling, som i år på en god dag kan mønstre 40-50 spillere.

Som klub har vi ikke hidtil formået at få ungdomsspillerne ordentligt integreret på seniorplan i samspil med de eksisterende seniorspillere. Resultatet har desværre været, at dels de unge seniorspillere er flyttet klub, men dobbelt slemt desværre også, at de ”gamle” seniorspillere er flyttet klub. De unge har søgt den videre udvikling i andre klubber og de ”gamle” seniorspillere har søgt fællesskabet i andre klubber.

I 2019 søgte vi Roskilde Kommune om at blive en prioriteret sportsgren – det blev vi ikke – men til gengæld blev vi tilbudt at deltage i et forløb omkring lokalt prioriteret sportsgren. Her blev der givet sparring og undervisning i hvorledes man skaber en strategi, således at Badminton Roskilde som en del af forløbet udarbejdede sin egen strategi. I det strategiarbejde nåede vi frem til det, som nok også flere andre klubber har set, at der er behov for en person der kan skabe den røde tråd mellem ungdom og senior.

Trænersituationen i dag er, at vi har et stærkt setup af mange forskellige dygtige ungdomstrænere. På seniorplan har vi en ung spillende cheftræner, der sammen med vores udenlandske træner har formået at skabe et inspirerende og engagerende træningsmiljø. 

Vi er altså som klub klar til næste skridt, nemlig at sige velkommen til en sportschef – et job med spændende udviklingsmuligheder og med velfungerende rammer. 

Som vores formand Anders Pallisgaard siger: ”vi er rigtig stærke på ungdomstrænersiden, vi har nogle unge dygtige og engagerede seniortrænere med internationalt inspiration og vi har en ny udarbejdet strategi som er godkendt i bestyrelse, SSU og USU”.

Kunne du være interesseret i stillingen som sportschef, så er du velkommen til at kontakte Henrik Correll på henrik.g.correll@gmail.com.

Læs også

Bare et tilfældig år – 2015 og All England

All England 2015 (og lidt om AE2013 og AE2014……og OL 2024) Lin Dan, 31 år …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.