Foto @ Badmintonbladet

Badmintonligaen: Herresinglerne tippede kampen over i Solrød

Loading

Der var lokalbrag i Badmintonligaen i Solrød mandag aften, hvor lillebror Solrød Strand tog imod storebror fra Greve Strand. Denne omgang strandbadminton var seværdig, men der blev en klar rollefordeling.

Med doublespecialisten Niclas Nøhr ude i seks måneder med en knæskade, ligger der et stort pres på Solrøds andre etablerede spillere. Det er særligt Mia Blichfeldt, Lena Grebak og Rasmus Fladberg, der  skal holde højt niveau.

I aftenens første runde stod hjemmebanefavoritten Mia Blichfeldt for presset, da hun viftede en altid energisk kæmpende Amalie Hertz Hansen af i to sæt. På den anden bane spillede Greves unge damedouble med Rikke Søby og Isabella Nielsen overbevisende imod tilbagevendte Sandra-Maria Jensen og Amanda Madsen. Derfor var stillingen 1-1.

Så blev det herresinglernes tur. Her lagde Solrøds Rasmus Fladberg fint ud mod Kim Bruun, og han havde en komfortabel føring på 20-16 i første sæt. Den blev imidlertid sat over styr, og Greves nye førstemand sneg sættet ind på kontoen med snævre 24-22. Andet sæt var ensidigt, og Fladberg, der havde spillet mange herredoubler i Århus i weekenden, lavede for mange fejl.

Da Greves nye finske islæt, Kalle Koljonen, i en ujævn affære til sidst fik skovlen under svenske Felix Burestedt i tre sæt, så var storebror pludselig foran 1-3.

– Det er nøglesekvenser i herresinglerne, der afgør holdkampen. Inden for kort tid taber Fladberg første sæt efter missede sætbolde, og Felix mister en 13-9 føring i tredje sæt, fortæller Solrød-promotoren Jesper Hougaard.

Så var det op til mixeddoublen og herredoublen at afgøre sagerne. Mixeddoublen var udset til at være lige, men Greves Mikkel Delbo er en rutineret ræv, der sætter pointene godt sammen. Han styrede kampen relativt sikkert i hus sammen med unge Ditte Søby.

I herredoublen har Greve i kraft af nyerhvervelsen Mathias Christiansen og David Daugaard en af Danmarks mest talentfulde duoer. De blev overlistet i første sæt af Solrød-parret Filip Myhren og Theodor Johansen, der forfulgte deres chance. I andet og tredje sæt ændrede kampen dog karakter, og Christiansen/Daugaard satte sig tungt på spillet og tog sejren sikkert.

– Det bliver vanskeligt i mixeddoublen, da vi er bagud 1-3, mens herredoublen spiller rigtig pænt med. Der er trods alt flere gode elementer fra holdkampen at tage med videre, fortæller Jesper Hougaard.

Dermed blev premieren i Badmintonligaen til en lussing for Solrød Strand, der blot fik en enkelt pind mod Greve Strands fem. Se alle resultater fra Badmintonligakampen mellem Solrød Strand og Greve Strand Badminton.

I næste runde d. 8. september tager Greve imod Vendsyssel, mens Solrød skal en tur til Ikast.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …