Højbjergs Kasper Dinesen (th) sikrede sejren

Badmintonligaen: Dinesen blev dagens helt i Odense

På Fyn mødte Odense her til aften Højbjerg på hjemmebane. Der var lagt op til en spændende holdkamp på papiret, hvor der blandt andet udspillede sig et nervepirrende opgør i herredouble.

Første kamp på programmet var i damesingle, hvor Højbjergs Alexandra Bøje var storfavorit mod Tanne Vestergaard fra Odense. Alexandra kunne meget let og komfortabelt sikre sig sejren med 21-8 og 21-10 og gav Højbjerg den bedst mulige start på kampen.

I damedouble lå der en svag favoritværdighed hos Højbjerg-parret Line Nørgaard/Nanna Vestergaard, som skulle op imod Maiken Fruergaard Sørensen/Camilla Martens fra Odense. Hurtigt skulle det dog vise sig, at Fruergaard/Martens ville frem over stepperne, og gav Højbjerg-parret stor modstand fra start af. 1. sæt gik til Odense-parret med 21-17. I 2. sæt var recepten den samme, og Nørgaard/Vestergaard kom aldrig rigtig ind i kampen. 2. sæt tog Odensepigerne også med 21-15 og fik skabte balance i holdkampen.

Tæt herredouble
Den næste nøglekamp var i herredouble, hvor Patrick Bjerregaard/Michael Them stod over for Martin Faaborg Jensen/Morten Skrøder Bødskov. Faaborg/Bødskov fik den klart bedste start på kampen, og spillede på et andet niveau end Bjerregaard/Them. 21-12 endte de overbevisende cifre med til Højbjerg-parret. I 2. sæt skete der ting og sager. Bjerregaard/Them pressede på i starten af sættet og var foran med 11-6 ved opholdet. Efter opholdet vågnede Faaborg/Bødskov op igen, og nærmede sig Odense-parret. Faaborg/Bødskov kom op på 15-15, men to hurtige point til Odense sikrede en føring på 17-15. Det var dog ikke slut for Højbjerg-parret. De fightede sig tilbage til 18-18 og kom også foran 19-18. Odense-parret holdte dog hovedet koldt og sikrede sig de afgørende dueller og sættet med 22-20. I 3. sæt var der ikke mere luft tilbage hos Bjerregaard/Them, og derfor vandt Faaborg/Bødskov en komfortabel 21-12 sejr. 2-1 i Højbjerg.

2. herresingle mellem Steffen Rasmussen og Morten Brødbæk blev ikke det tætte opgør, som der ellers var forudsiget. Steffen var for stærk i dagens kamp og udspillede Brødbæk i 1. sæt med 21-9. I 2. sæt kom Brødbæk bedre med, men Rasmussen var stadig klasser bedre. 21-15 endte 2. sæt med til Odense-spilleren, som udlignede til 2-2.

Frederik Søgaard/Sara Thygesen skulle forsøge at få Odense på sejrkurs mod Jacob Staael/Emilie Juul Møller fra Højbjerg. Det startede godt for Søgaard/Thygesen, men hen mod slutningen kom Staael/Møller helt tæt på, og 1. sæt måtte afgøres i ombolde. Her var Højbjerg skarpest og vandt med 23-21. Søgaard/Thygesen fik igen den bedste start på 2. sæt og var foran med 11-10. Efter opholdet gik det dog helt i stå for Odense-parret, og Staael/Møller kørte derudaf. 21-15 endte 2. sæt med til Højbjerg-parret, som sikrede sig en lidt overraskende sejr over et stærkt par.

Pres på Must
Sidste kamp på programmet var i 1. herresingle, hvor den estiske entertainer Raul Must fra Odense skulle sikre Odense et Golden Set. Han stod over for Kasper Dinesen fra Højbjerg. Must var favorit, men spillede langt under evne i 1. sæt. Det udnyttede den snu Dinesen, som kunne sikre sig sætsejren på 21-15. I 2. sæt fortsatte Dinesen ufortrøden videre, og Must kunne slet ikke finde sig til rette banen. Det blev en fuser for Odense og Must, da Dinesen vandt meget sikkert med 21-13 og sikrede Højbjerg en stærk 4-2 sejr i holdkampen.

Efter kampen var Steffen Rasmussen fra Odense ikke tilfreds med præstationen

– Det var en rigtig dårlig holdkamp for OBK i dag, og som vi alle snakkede om, var vi tydeligt mærket af det pres der lå på os i dag. Det var desværre kun 2 af kampene som formåede at stå for presset og hive en sejr hjem. Jeg mærkede selv presset meget, og hvis vi skulle undgå at komme i nedrykningsspillet, så skulle vi helst have vundet kampen i dag. Selvom jeg leverede en rigtig god præstation i dag, så er det svært at være glad, når holdet taber, udtaler Steffen Rasmussen til Badmintonbladet.dk

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

2 Kommentarer

  1. Vi skal have en ny herresingle. Must lever ikke op til forventningerne overhovedet. Desværre. Hvis OBK skal blive i ligaen er de nødt til at optimere holdet en lille smule til næste Ã¥r 🙂

  2. Jysk underdrivelse 😀