Julie Dawall.

Danish Junior Cup: Japanere spolerede total dansk dominans

Loading

Siden i torsdags har der været spillet Danish Junior Cup i Gentofte. I dag skulle finalerne så spilles, og her var Danmark repræsenteret i 4 ud af 5 rækker.

I damesingle stod Julie Dawall Jakobsen over for svenske Elin Svensson. Der kom aldrig rigtig spænding om udfaldet i den kamp, og her vandt Julie Dawall med 21-16 og 21-15. Anderledes spændende var der i mixeddouble-finalen som var et rent dansk opgør mellem Frederik Søgaard Mortensen/Sara Lundgaard og Jeppe Bay Madsen/Cecilie Finne-Ipsen. Der skulle tre sæt til at få afgjort finalen. 1. sæt tog Madsen/Finne-Ipsen, og 2. sæt snuppede Mortensen/Lundgaard. I 3. sæt havde Mortensen/Lundgaard momentum og viste klassen. Derfor endte det med en forholdvis sikker sejr til Mortensen/Lundgaard på 21-12 i afgørenede sæt.

Japanerne kom i vejen
I herresingle var der tale om et rent japansk opgør mellem Yuta Watanabe og Koki Watanabe. Her trak Yuta Watanabe sig sejrrigt ud af opgøret efter tre sæt.
I damedouble skulle Julie Dawall Jakobsen prøve at forsætte sejrsstimen, da hun sammen med makkeren Irina Amalie Andersen stod over for Emma Karlsson/Johanna Magnusson fra Sverige. 1. sæt endte meget sikkert til danskerne med 21-12. I 2. sæt kom svenskerne dog ind i kampen og pressede danskerne. Dog var det danskerne der var stærkest til sidst og vandt med 22-20.
Den sidste finale stod i herredouble, hvor Joel Eipe/Frederik Søgaard Mortensen skulle duellere mod japanske Kenya Mitsuhashi/Yuta Watanabe. Desværre for danskerne blev det aldrig rigtig den finale, de havde håbet på. Japanerne vandt med 21-17 og 21-14, som dermed spændte ben for den talentfulde danske herredouble.

3 ud af 5 titler til Danmark må siges at være godkendt, dog med lidt held kunne det have været blevet til endnu flere titler.

Resultater fra Danish Junior Cup 2015

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …