Legender i fantastisk show

Loading

Wow! Intet mindre… Det show, der var stablet på benene i Solrød i dag – The Legends’ Vision sponseret af Yonex – var intet mindre end fantastisk. De omkring 1.500 tilskuere, der havde fundet vej til Solrød Idrætscenter, fik fuld valuta for pengene.

Ungdommen mod verdenstoppen
Peter Gade, Taufik Hidayat, Lin Dan og Lee Chong Wei var de fires hovednavne ved dagens show – de fire legender, showet var bygget op omkring. Men flere deltog i festen, idet Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe og Carsten Mogensen også var med. Plus en masse ungdomsspillere.

Med Carsten Werge ved mikrofonen blev løjerne skudt i gang kl. 12:30. Peter Gade holdt en kort velkomsttale til de fremmødte tilskuere, og så gik de ellers i gang inde på banen.

10 ungdomsspillere kørte på skift rundt med de fire legender på banen… Eller… de spillede i hvert fald lidt med dem på skift. Der kom mange sjove råb fra forskellige publikummer, og det bedste var, hvis en af de unge kunne fange de mere erfarne på det gale ben. Desværre vandt erfaringen de fleste dueller.

Herefter stod den på opvisningskamp mellem Jan Ø. Jørgensen og Lin Dan. Der blev spillet til, men der var også tid til tant og fjas – hvilket der i øvrigt var hele dagen igennem. Således gav Jan undervejs dommeren det gule kort på grund af nogle kendelser, han ikke var enig i. Vi skal lade være usagt, om det fik indflydelse på resten af kampen…

“Damedouble” med fire herrer
I næste kamp på programmet var alle fire legender på banen. Peter Gade og Lin Dan spillede mod Taufik Hidayat og Lee Chong Wei. Det var fire meget veloplagte spillere, publikum fik at se. Frække finter var helt klart en del af taktikken på begge sider af nettet, og der var flere, der råbte på både Gade-finten og Taufiks berømte/berygtede baghånd. Til andet sæt blev der byttet lidt rundt på konstellationerne, så folk fik “de gamle” at se mod “de unge” – Gade/Taufik mod Lin Dan/Lee Chong Wei. Undervejs blev der sarkastisk hentydet til de to “gamle”, og især Peter Gade fik ros for at spille en god “damedouble”.

Herefter var der igen nogle ungdomsspillere, der viste de gamle, hvordan man skal spille badminton – der blev igen leget lidt og forsøgt på forskellige finter, altsammen til stor morskab for publikum.

Så var det tid til at hylde nogle af de, med forlov, rigtige legender i dansk badminton. Erland Kops, Flemming Delfs, Jesper Helledie og Sten Fladberg blev præsenteret med stort bifald til følge. Ligeledes trådte fire af de stadig aktive danske spillere ind – Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Mathias Boe og Carsten Mogensen – der alle skulle være med i næste punkt på dagsordenen.

Flyvende badmintonspillere
Undervejs i løbet af dagen var der blevet lavet en del fis med Peter Gade og Taufik Hidayat på grund af deres alder og kondi – og for Gades vedkommende blev det kun værre. Sidste kamp var en slags holdkamp med flyvende udskiftning. Den skal vist forklares…

Mathias Boe og Carsten Mogensen blev udråbt til holdkaptajn for hver deres hold, hvorefter de på skift valgte en spiller til deres hold. Der blev gjort meget fis ud af, at pigerne blev valgt før Gade – ja, faktisk blev Gade slet ikke valgt til nogle af holdene. Han endte i stedet for i dommerstolen, og det så ikke just ud til, at det var noget, han havde prøvet mange gange før.

Kampen bød på flere forskellige og interessante konstellationer. Med flyvende udskiftninger var det lidt forskelligt, hvem der spillede mod hvem, men på det ene hold var i hvert fald Carsten, Kamilla, Viktor og Taufik, mens Mathias, Christinna, Jan og Chong Wei var på det andet. Undervejs kom Gade dog ned fra dommerstolen og stødte til det ene hold, men lige meget hjalp det, da sejren gik til det andet.

Der kunne fortælles mange flere røverhistorier fra dagens show, men det er næsten umuligt at huske alle detaljer. Jan var ikke ene om at bestikke dommeren – det forsøgte flere af spillerne undervejs. Dommeren blev også svinet til for åben mikrofon – dog med et glimt i øjet – men det er nok næppe noget, vi kommer til at opleve i en rigtig turnering. Og så blev Viktor sat til at interviewe Lin Dan på kinesisk, og som han sagde, var der nok ikke mange i hallen, der talte kinesisk, så Viktor kunne jo bare oversætte Lin Dans ord som han ville. Og ja, så fik Jan også to nye jobs undervejs; således var han både linjedommer i nogle minutter, ligesom han af en eller anden grund hele tiden endte med at klippe de andres ketchere, når strengene var sprunget.

Alt i alt et fantastisk og legendarisk show, der helt sikkert ville få 12, hvis det havde været en eksamenssituation. For alle dem, der gik glip af denne oplevelse, eller som bare gerne vil gense showet, så viser TV3 Sport det på tirsdag aften.

Læs også

Dubai World Superseries Finals: Viktor Axelsen slår Lee Chong Wei i finalen

Efter en hurtig sejr i gårsdagens semifinale skulle Viktor Axelsen i dag forsøge at forsvare …

2 Kommentarer

  1. Glæder mig meget til tirsdag aften kl 21.15:-)