Mathias Thyrri efter Dutch International: “Jeg glæder mig allerede til at komme ud og spille igen”

Loading

Ved sidste uges Dutch International lykkedes det de danske spillere at sikre hele tre finalepladser. En af de finalepladser blev sikret af 20-årige Mathias Thyrri fra Aabenraa. Efter en en succesfuld turnering, har den unge dansker kun fået endnu mere blod på tanden, og den næste turnering kan kun komme for langsomt.

Mathias Thyrri sikrede sin finaleplads i mixeddouble. En finale, der blev spillet lige inden, at Julie Dawall gik på banen og vandt damesinglerækken:

– I mixeddouble spiller jeg sammen med Elisa Melgaard fra Solrød. Vi har ikke spillet sammen særlig længe, men allerede nu har vi formået at lave nogle rigtig gode resultater. Gennem hele turneringen spiller vi på et højt niveau. Men den kamp jeg tænker mest tilbage på var semifinalen, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

I semifinalen mødte den danske konstellation et stærkt par fra Frankrig, der ligger nummer 97 i verden:

– Her spiller vi virkelig på et højt niveau. Da den sidste bold går ned, så suser der bare en kæmpe glæde og lettelse gennem kroppen. Det var virkelig en fed sejr. Efterfølgende spiller vi også et rigtig fint første sæt i finalen, og vi er oppe og føre 17-16, men vi formår desværre ikke at holde fast i denne føring, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

Til trods for finalenederlaget er Mathias Thyrri ganske tilfreds med indsatsen i mixeddouble:

Alt i alt en kanon turnering for vores nye makkerskab. Vi lykkedes med at spille rigtig meget af vores eget spil igennem turneringen. Vi er gode til at holde fast i hinanden inde på banen og ikke gå i panik, selvom vi lige har tabt nogle bolde i streg, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

Og den unge doublespiller ved også godt, hvad der stadig kan arbejdes på:

– I finalen kunne man godt mærke, at vores modstandere i var lidt mere ”rutineret” end os, og de havde stået i denne situation nogle gange før. Det jeg helt sikker på, at vi også kommer til på et tidspunkt!, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

De mange kampe kunne mærkes i benene

Som mange spillere nøjedes Mathias Thyrri ikke kun med at spille en kategori ved sidste uges turnering:

– I herredouble spiller jeg sammen med min gode ven Emil Hybel fra Odense. Endestationen blev semifinalen efter nogle gode sejre. I første runde har vi et overkommeligt par fra Canada, som vi skal slå. Derefter møder vi det andenseedede par fra Belgien, som har leveret en masse gode resultater. Her spiller vi virkelig en god kamp og formår at lukke dem ned i to sæt. Virkelig en fed kamp!, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

I kvartfinalen kom de to danskere imidlertid ud i tre sæt:

– I kvartfinalen møder vi et nysammensat par fra England. Den ene er ret ung, mens den anden har masser af international erfaring. Vi taber første sæt stort og er bagud 5-1 i andet sæt. Men herfra ændrer vi vores spil, og det resulterede i, at vi vandt andet og tredje sæt stort, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

Men når man når så langt i to kategorier, så bliver kroppen for alvor sat på prøve:

– Jeg spillede mange kampe gennem turneringen, og det kunne blandt andet mærkes, da vi skulle på banen til semifinalen i herredouble. Vi møder vi et velspillende russisk par, men vi formår aldrig rigtig at få gang i vores eget spil, siger Mathias Thyrri til BadmintonBladet.

Succesen i Holland har efterfølgende givet den 20-årige doublespiller blod på tanden:

– Det har været en virkelig god turnering for mig og mine makkere, og jeg glæder mig allerede til at komme ud og spille igen!

Læs også

Finaleklar Dawall om rutsjebane-kamp: Vigtigt at komme godt fra start i tredje sæt

Julie Dawall viste stor mental styrke, da hun sejrede i semifinalen ved Dutch International. Her …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.