Julie Dawall.

Finaleklar Dawall om rutsjebane-kamp: Vigtigt at komme godt fra start i tredje sæt

Loading

Julie Dawall viste stor mental styrke, da hun sejrede i semifinalen ved Dutch International. Her fortæller hun BadmintonBladet om, hvordan hun kom tilbage efter at have smidt en stor føring i andet sæt.

Førsteseedede Dawall stod over for tredjeseedede Ksenia Polikarpova. I første sæt var Dawall relativt suveræn, idet hun vandt 21-15. I andet sæt startede rutsjebaneturen så, for bedst som det så ud som om, at Dawall var ved at køre sejren hjem ved en 16-12-føring, gik det galt. Her smed hun nemlig otte point i træk og dermed sættet:

– I semifinalen kommer jeg rimelig godt fra start og fører også i andet sæt, men så er det ligesom om, at jeg går meget ned i tempo og når nærmest først at registrere det, da det er for sent, hvilket ikke var så godt.

Danskeren viste dog flot mental styrke, da hun kom fint fra start i andet sæt og var snævert foran ved opholdet. Her begyndte andet del af rutsjebaneturen, da hun tog en stor stime af point og reelt afgjorde kampen. En ting var især vigtig for hende i det sæt:

– Det var vigtigt for mig at komme godt fra start i tredje, så jeg var meget klar og forsøgte at være tålmodig, da jeg kunne se, at hun også var træt.

En flot turnering

Tidligere på dagen hentede hun også en flot sejr mod den femteseedede kineser Qi Xuefei. Her vandt hun ligeledes første og tredje sæt ret suverænt. Hun havde på forhånd en ide om, hvordan hun skulle slå den kinesiske spiller, da hun sidste år besejrede hende i Slovenien:

– Jeg vidste, det ville blive en spændende kamp mod kineseren, men jeg vidste også, at jeg havde en god chance og en god taktik, da jeg har slået hende før.

Turneringen havde før denne kamp budt på sikre sejre mod blandt andet en franskmand og en indoneser. Generelt er hun derfor glad for sine præstationer ved Dutch International.

– Jeg synes, jeg har spillet godt her i Holland.

Damedouble er også gået fint

Sikre sejre har hun også hentet i damedouble sammen med Ditte Søby, men kvartfinalen blev endestationen for parret. Da Søby har kæmpet med en skade, er det bestemt ikke et dårligt resultat:

– Det har været en fin turnering i damedouble også. Det var dejligt at få spillet nogle kampe igen, da vi ikke lige har ramt den så godt i de to sidste turneringer her efter Dittes skade. Men vi er rimelig tilfredse.

Nu venter der så en finale i dag. Her bliver det spændende at se, om hun kan hente sin første turneringssejr i år. Hun har blandt andet været tæt på ved Swedish Open, hvor hun var i finalen. Dawall møder i dag den useedede malaysiske spiller Muralitharan Thinaah, som hun vandt over ved VM for juniorer i 2015.

Der er flere danskere i aktion i dagens finaler.

Resultater fra Dutch International

Læs også

Dawall stryger til tops i Holland: Jeg er meget glad over og stolt af min sejr

Julie Dawall sejrede i finalen ved Dutch International. Her fortæller hun BadmintonBladet om kampen og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.