Demokrati og spilleregler.

Loading

På Badmintonbladet meddelte jeg for kun nogle få dage siden, at der ikke kom flere indlæg om og med kandidaterne forud for Repræsentantskabsmødet den 12. september. 

Det nedenstående er i mine øjne om DEMOKRATI og SPILLEREGLER, og ikke om kandidaterne……eller kunne også bare citere “Man har et standpunkt, til man tager et nyt”  Jens Otto Krag, der var Danmarksstatsminister19621968 og 19711972.

“Kære nabo klubber.

Vi var til mit første årsmøde i Badminton Midtjylland nogensinde.

Det var et helt igennem et godt møde, indtil Kredsbestyrelsen satte demokratiet ud af drift.

Som I sikkert alle ved, skal der vælges ny formand til hovedbestyrelsen i Badminton Danmark. På årsmødet i kredsen var der ifølge dagsorden et punkt 11 – valg af repræsentanter til Badminton Danmarks årsmøde den 12. september 2020 i Kolding.

Begge kandidater var til mødet og fortalte, hvad de vil gøre som formand for Badminton Danmark, 2 flotte indlæg med hver deres motivation for hvorfor man skulle stemme på dem. Tore Frydensbjerg Vilhelmsen og Kristian Boye Nielsen.

Deltagerne på dette årsmøde havde så en forventning om, at Kreds bestyrelsen så ville høre de fremmødte, om hvilken kandidat de så som deres foretrukne og som de så Kreds bestyrelsen ville anbefale, hvis klubber måtte spørge til det. Men efter lang tovtrækning kom det frem, hvem Kredsbestyrelsen ønskede at pege på, og det var ikke den kandidat, som flertallet af de tilstedeværende klubber ønskede.

De tilstedeværende klubber fik så at vide, at der var 33 klubber, der kunne stemme til Badminton Danmarks årsmøde, kun 1 stemme pr. klub, dem der var mødt til Badminton Midtjyllands årsmøde, var selvskrevet til at deltage den 12. september, vi var vist 16 klubber, de øvrige pladser ville Kredsbestyrelsen så selv finde klubber til. 

Dette kan man ikke ifølge vedtægterne. Deltagerne skal vælges på kredsens årsmødet.

Derfor vil vi fra Ulstrup IF gerne opfordre jer til at sende en fra jeres klub til Badminton Danmarks Årsmøde den 12. september i Kolding. 

Vi ved godt det er kort varsel, men vi føler også, at man fra Badminton Midtjyllands kredsbestyrelse fuldstændigt sætter demokratiet ud af spil og forhindrer klubbernes medbestemmelse ved at gå imod deres egne vedtægter og selv udpege repræsentanter for at få stemmer nok til deres formandskandidat.

Vi ved ikke hvem, der vil være den bedste formand for Badminton Danmark, men vi har da vores favorit. Vi ønsker bare, at demokratiet får lov til at bestemme og ikke dikteret fra en Kredsbestyrelse, der slet ikke har hjemmel til det de gør i følge vedtægter.

Tilmeld jeres klub til årsmødet. Og giv jeres stemme til den kandidat, I mener vil være bedst for netop jeres klub.

Husk Badminton Danmark er til for os klubber.

Kaja Larsen 
formand 
Ulstrup IF badminton ungdom

Bo Jensen 
bestyrelsesmedlem 
Ulstrup IF badminton

Medunderskriver
Karsten Werge 
formand 
Ikast badminton klub

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.