“Der er jo eksempler på børn, der har knækket nakken alt for tidligt på fodbold”

Loading

“- Der er jo eksempler på børn, der har knækket nakken alt for tidligt på fodbold.

Talentarbejde er også breddefodbold, for det er her, de finder kærligheden til fodbold.

Så det er væsentligt for os, at vi hjælper samarbejdsklubberne, for det er dem, der udfører det hårde benarbejde, siger Jonas Lygaard.”

                   

Fodbold og badminton lider under det samme problem!

For få unge i yderkanterne, hvilket får dem til at pendle langt for at få bedre træning, hvilket igen forstærker udtyndingen i de små klubber – og en uddøen med tiden!

En løsning er lokal samarbejde, og samarbejde med en af de større klubber, der ligger længere væk.

I Sydjylland påtager SønderjyskE sig den opgave at samarbejde! For i sidste ende profiterer netop SønderjyskE af samarbejdet.

Hvad gør de store danske badmintonklubber❓

Badmintonbladet.dk / Per Damkjær Juhl“En hurtig konklusion kunne være, at talentarbejdet har slået fejl. Men ifølge Niels Rossing, adjunkt i børne- og ungdomsidræt på Aalborg Universitet, kan der også være en logisk årsag.

Når man kommer ud i de befolkningsfattige områder, er det sværere at skabe en god udvikling i børnemiljøerne. Betingelserne for at rekruttere dygtige eller lovende spillere er bedre i Københavnsområdet end i Sønderjylland, siger Niels Rossing.

Logikken bag forskerens forklaring er ret simpel. Jo flere børn, der er samlet, desto større sandsynlighed er der for, at nogle af dem udvikler sig til at blive dygtige fodboldspillere.

De spejler sig i hinanden. Hvis du er den eneste i landsbyklassen, der har lysten og evnerne til at udvikle dig, er det rigtig svært. Men hvis du er på en større årgang, er sandsynligheden for, at der er flere som dig bare større, forklarer han.”

“Derfor er det alfa og omega, at klubben støtter sine 56 samarbejdsklubber fra Kolding-området i nord til Tønder i syd. På den måde kan man i ro og mag følge spillernes udvikling via træningspas ude i landsdelene, indtil talenterne er klar til at pakke støvletasken og rykke mod Haderslev.

Der er jo eksempler på børn, der har knækket nakken alt for tidligt på fodbold. Talentarbejde er også breddefodbold, for det er her, de finder kærligheden til fodbold. Så det er væsentligt for os, at vi hjælper samarbejdsklubberne, for det er dem, der udfører det hårde benarbejde, siger Jonas Lygaard.

SønderjyskE forsøger altså at komme til talenterne og ikke omvendt. Via talentsamlinger og fodboldskoler rundt omkring i området kan talenterne stille og roligt blive indsluset i elitemiljøet fremfor at skulle pendle i timevis hver uge.

Vi gør det for at sige, at man godt kan være en del af SønderjyskE uden at skulle være i klubben hele tiden. Vi skal ikke have en seks-årig til at rejse fra Als til Haderslev, men vi kan være i hans nærområde, så han og hans familie kan se os an og omvendt, siger Jonas Lygaard.”

                   ————— ▪️ —————

https://www.dr.dk/sporten/fodbold/superligaklubberne-og-talenterne-er-vaek-der-er-fodboldtoerke-i-sydjylland

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.