Sådan er det cirkus

Loading

 

Knap har vi færdigspillet den sidste holdkamp (nogle få har stadig en kval kamp), så ligger næste sæsons holdkamprunder klar. 

Livet rummer en masse gentagelser. Også badminton. Sådan er det cirkus.

Det giver mig nogle disruption tanker eller tid til lidt reflektion. Sådan er vi mennesker – i proces, i evig forbedringstankegange, altid på vej. Et eller andet sted hen.

SPØRGMÅL

Skal vi…..
Fortsat spille holdkampe ca hver 2. weekend mellem september og marts?
Fortsat spille enkelturnering, enten ude- eller hjemmebane?
Fortsat 7 kampe i grundspil og 4 i slutspil (og muligvis en kval kamp)?
Fortsat 13 kampe og 4 kvinder/6 mænd?
Er der spillere nok fremover til at oppebære det koncept?
Kunne det skæres til og tilføjes et Golden sæt (selvom netop dette ekstra dramatiske og farverige koncept vist nok skæres væk i Ligaen)?
Fortsat kun én holdkamp pr spilledag/weekend?
Fortsat et koncept, hvor hver spiller er med i 2 kampe?

Nå, men dette, og meget mere, er nok blevet vendt og drejet i Badminton Danmark adskillige gange af kyndige badmintonfolk.

Jeg har i hvert fald i de senere år vendt og drejet det i mit lille hoved uden rigtig for alvor at komme ud af stedet. I Frankrig spillede jeg i nullerne i et system, hvor vi spillede to holdkampe på samme dag, og i sidste runde “krydret” med en tredje søndag morgen. Det var jeg fortaler for i en del år, men nu er jeg blevet langt ældre og kroppen mere medtaget, så i dag ville jeg ikke kunne klare 2 x 2 kampe på en dag.

VETERANER

Vi er efterhånden mange veteraner, der spiller med i senior holdturneringen. Blandt os veteraner er spændvidden ekstra bred. Sådan er livet – jo ældre man bliver, jo bredere bliver “funktionsniveauet” også. Mange af os fortsætter med omfattende træning og turneringsdeltagelse.

En anden tanke. Gad vide hvor mange klubhold i senior holdturneringen, der ville være, hvis de nuværende veteraner udelukkende deltog i den eksisterende veteran holdturnering? Min fornemmelse er, at i forhold til i min ungdom er der i dag langt flere aktive veteraner i senior holdturneringen, og at det måske er derfor, vi som land stadig kan bryste os af en ret bred holdturnering for seniorer.

I VBK kan vi maksimalt stille ét hold, hvis ikke veteranerne er med. I mange år var vi end ikke i stand til at stille et hold uden veteraner. I 2015 spillede vi en danmarksseriekamp med et hold med en gennemsnitsalder på 43 år!
http://badminton.nellemann.dk/perspektiv-badmintonstjerner-goer-det-ikke-alene/

Nå, det var lidt kauseren. Igen!

HOLDET – DEN SAMLENDE ENHED

Cirkuset kører igen i september 2019. Personligt tager jeg vel fat i min +40 sæson i et uafbrudt forløb. Der er sikkert mange derude, det kan fremvise et endnu højere antal sæsoner med holddeltagelse uden pause.

Uanset hvad, så er holdet, HOLDET, i min optik, rygraden i enhver klub og en betydelig årsag til, at jeg fortsat træner på hold. Nemlig for at være på hold, være en del af en gruppe, være en del af noget større end bare mig selv.

Holdkampe får det bedste (og nogle gange også det værste) frem!

Per Damkjær Juhl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.