European Games: Boe og Mogensen ville med

Loading

Mandag blev de sidste 24 danske atleter offentliggjort til det europæiske OL, European Games, som afvikles i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, i juni 2015.

Ikke VM-kandidater
En af overraskelserne var, at herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen har bedt om at deltage. De andre danske badmintondeltagere er, med undtagelse af damesingle, ikke de allerstærkeste kort, fordi Badminton Danmark har haft følgende udtagelseskriterie til European Games:

“Efter aftale med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund udtager Badminton Danmark ikke spillere, der gennem deres præstationsniveau og placering på verdensranglisten er kandidater til udtagelse til VM 2015.”

Navn på pokalen
Det kan undre, at Boe og Mogensen ønsker at stille op i denne første version af European Games; specielt fordi turneringen ikke giver OL- eller VM-point. Omvendt er de alternative turneringer, der ligger i perioden ikke på et niveau, hvor de to rutinerede doublespillere alligevel ville deltage.

– Vi vil bare gerne spille det, så det hørte vi, om vi måtte, og det fik vi lov til, siger Mathias Boe til TV2 Sporten.

Det er formodentlig Boe og Mogensens eneste chance for at få deres navn på European Games-pokalen, da de forventeligt stopper karrieren efter OL i Rio.

Skridt på vejen
I forhold til den verserende småkage-konflikt, så kan det være et skridt på vej i den rigtige retning mod en løsning, at herredoublen tager til Baku for at repræsentere Danmark.

– Vi indstillede de to spillere, inden vi gik i konflikt, og så har vi sidenhen bekræftet over for DIF, at vi fastholder den indstilling, fordi vi er i forhandlinger, som, vi håber på, kan føre til, at spillerne kommer tilbage i folden, siger Badminton Danmarks sportschef Finn Trærup-Hansen til Tv2 Sporten.

De danske deltagere ved European Games 2015 i øvrigt er:

Herresingle: Emil Holst
Damesingle: Line Kjærsfeldt og Anna Thea Madsen
Herredouble: Mathias Boe og Carsten Mogensen
Damedouble: Lena Grebak og Maria Helsbøl
Mixdouble: Niclas Nøhr og Sara Thygesen

Se mere om European Games: Baku 2015.

Kilder: Tv2 Sporten; Badminton Danmark

Læs også

Thygesen efter dramatisk triumf og holdsejr: Rigtig gode kvartfinale-chancer

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var med til at sikre Danmark en flot 4-1-sejr over …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.