Fejrer fødselsdag med All England-finale

Loading

Der var lagt op til et brag af en damesinglefinale, da verdensmesteren og -etteren, Carolina Marín fra Spanien skulle forsøge at revanchere de to nederlag til Nozomi Okuhara fra Japan ved Superserie-finalerne i Dubai i december måned.

Dengang fik Marín ikke over 15 point i nogle af sættene, men i dag var der andre boller på suppen fra start af. Den spanske stjerne lagde hårdt ud og satte sig på kampen fra start af. Gennem hele første sæt så det ud til, at hun i dag ville få skovlen under hendes onde japanske ånd – hun vandt sættet overbevisende med 21-11.

Derfra ændrede kampen karakter. Marín begyndte at lave mange fejl, mens Okuhara fik mere af overtaget. Det blev da også japaneren, der rendte med den samlede sejr, da hun vandt med 21-16 21-14 i andet og tredje sæt.

Spansk selvkritik
“Jeg er utrolig skuffet over min indsats i dag. Efter første sæt, hvor jeg spillede ret godt, begyndte jeg pludselig at lave mange flere fejl i andet. Som kampen skred frem, blev jeg mere nervøs, og jeg kunne ikke finde mig til rette på banen,” sagde en meget bitter Carolina til BadmintonBladet efter kampen.

Spanieren var hård i sin kritik af sig selv og følte, at det var hende, som tabte, i stedet for Okuhara, som vandt.

“Jeg synes ikke, hun gjorde noget, som ødelagde eller ændrede mit spil. Hun returnerede bare boldene og havde ikke mange andre gode slag end hendes kryds. Men trods nederlaget i dag synes jeg stadig, jeg har lavet et godt resultat i denne uge, især taget i betragning at jeg måtte trække mig fra German Open sidste uge, fordi jeg fik en mindre skade i skulderen under EM for hold. Nu tager jeg tilbage til Spanien og kigger frem mod næste turnering,” fortsatte Carolina.

Den spanske verdensmester brugte dog på ingen måde sin skulderproblemer som undskyldning for nederlaget – det er hun alt for professionel til.

“Nøglen til at slå Okuhara er ganske simpel; man skal holde bolden i gang og så lade være med at lave så mange fejl,” sluttede Carolina Marín.

Fødelsdagsbarn i finalen
Mens mange spillere kæmper hårdt for at slå den spanske verdensmester, har Nozomi Okuhara nu slået hende tre gange i træk, og hun fører de indbyrdes opgør med 4-2 i alt.

“Jeg er utrolig glad for at være i min første All England-finale,” sagde den den blot 155 cm høje japaner storsmilende til BadmintonBladet efter kampen.

Hun oplevede naturligvis kampen i dag med “omvendt fortegn” i forhold til Carolina Marín.

“I første sæt i dag lavede jeg mange fejl, men det fik jeg heldigvis rettet op på i andet sæt. Jeg kan faktisk ikke engang huske, hvad min træner sagde til mig efter første sæt, men det har tydeligvis været det rigtige,” sagde Okuhara med et stort grin.

Japaneren kan fejre fødselsdag i morgen, hvor hun bliver 21 år. At vinde All England vil naturligvis være den helt perfekte fødselsdagsgave at give sig selv, men den stolte japaner tør ikke at tage for let på tingene og tage sejren for giver.

“Jeg tør ikke tænke på, om jeg vinder eller ej i morgen. Jeg forsøger altid bare at nyde mine kampe og selvfølgelig håbe på, at jeg vinder. Det er selvfølgelig meget stort for mig at stå i en All England-finale, og sammen med min sejr i Dubai i december, er det den største oplevelse for mig. Jeg er dog lidt mere nervøs i morgen end i Dubai, hvor jeg have alt at vinde og intet at tabe. Efter at jeg har forbedret mine resultater, kommer der også mere pres på mig udefra,” fortsatte Okuhara.

Det måske mest interessante spørgsmål, man kan stille Nozomi Okuhara nu er, hvorfor hun i modsætning til de fleste andre ikke har problemer med at slå Carolina Marín.

“Jeg synes faktisk ikke, jeg gør så meget specielt for at slå hende. Marín plejer gerne at spille meget aggressivt, så jeg prøver bare at bevare roen og sikre, at min defensiv fungerer,” forklarede fødselsdagsfinalisten med et ydmygt smil.

Carolina Marín længe har været den spiller, alle de andre gerne vil slå. Hvordan har Okuhara det med, at hun efterhånden mere og mere ligner den næste topspiller, alle gerne vil slå?

“Det synes jeg, er fantastisk!” lød det prompte, inden Okuhara brød ud i dagens største smil.

I morgen står Okuhara over for kinesiske Wang Shixian i All England-finalen. De to er seedet henholdsvis 8 og 7, og Wang fører 2-1 samlet. Om Wang Shixian skal vinde i Birmingham for tredje gang, eller om Nozomi Okuhara får den bedste fødselsdag nogensinde, det er vi meget klogere på om 24 timer.

Læs også

Fruergaard om stor kamp i morgen: Vi er klar til at kæmpe røven ud af bukserne

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen hentede en flot sejr i første runde ved All England. …