Jørgen Brix Steby er afgået ved døden

Loading

Det er med stor sorg at jeg må meddele jer alle at en af de virkelig store i Tritons historie er død.

Jørgen Brix døde fredag i hjemmet på Lundbækvej i Skalborg i en alder af 84 år. Han vil især af klubbens ældre medlemmer blive husket som både en fantastisk badmintonspiller og en stor idrætsleder.

Som spiller opnåede Jørgen Brix 225 kampe på Tritons 1. hold. Han var med da Triton i 1958 for første gang rykkede op i 1. division (landets bedste række på tiden) og var på 1. holdet i 3 årtier. Sammen med en anden Triton legende, Carsten Morild, blev han i perioden 1957-62 jysk mester i herredouble 4 gange – han vandt tillige jyske mesterskab i Mix sammen med klubkammeraten Else Burmester i 1958.

I en ung alder trådte han ind i ledergerningen, og blev som 35 årig i 1972 Tritons formand. En post han bestred i en lang årrække. Bl.a. var det med ham i spidsen at Triton 3 gange i 80’ erne hjemtog det danske mesterskab i holdturneringen.

Jørgen Brix var i en periode tillige formand for Dansk Badminton Forbund og leder i badmintons lokale kredsarbejde. For det store lederarbejde har Brix modtaget en stor mængde hædersbevisninger, og han er selvfølgelig også æresmedlem i Triton.

Vores tanker går til fru Jytte og børnene Susan og Jan.

Ære være Jørgen Brix Steby’s minde.

Kilde:
Badmintonklubben Triton Aalborg – facebook.

Læs også

EM • Finaler

Antonsen viser sine taktiske evner i dag. Toma Popov spiller sig til OL! AA vinder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.