Taufik Hidayat. Foto @ Flickr

Flashback: Da verdensetteren Taufik blev udelukket fra to turneringer

Loading

Tilbage i 2000 blev den indonesiske badmintontroldmand Taufik Hidayat udelukket fra at spille to af de største internationale badmintonturneringer. Han var da nummer et på verdensranglisten. Hvad var årsagen til udelukkelsen?

Taufik Hidayat vandt OL i Athen (2004) og VM i Anaheim (2005). Han udgjorde sammen med Peter Gade, Lin Dan og Lee Chong Wei en eminent kvartet, som dominerede badmintonverdenen i godt 10 år.

I slutningen af november 2000 ragede det dengang 19-årige supertalent uklar med det indonesiske badmintonforbunds (PBSI) ledelse. Taufik blev udelukket fra Korea Open og Grand Prix-finalerne, som var datidens svar på Superseries-finalerne. På det tidspunkt havde han allerede har været i to All England finaler (1999 og 2000). Den første blev tabt til Peter Gade.

Konflikten opstod, fordi Taufik kritiserede formanden for PBSI, general Subagyo Hadisiswoyo, for dennes håndtering af en række elitespilleres ønsker om at blive 100 procent professionelle. Hidtil havde de bedste spillere fået honorarer af forbundet.

– En militærperson er ikke egnet til at lede PBSI, havde Taufik blandt andet udtalt offentligt. Sådan en kommentar gik ikke ubemærket hen i det tidligere militærstyrede ørige.

– Hans beskyldninger sværter forbundets anseelse. Og straffen kan også ses som en advarsel til andre spillere, lød kommentaren fra Hadisiswoyo.

Sanktionen for Taufiks åbenmundethed blev udelukkelsen fra de to turneringer, hvor Peter Gade iøvrigt var forsvarende mester.

Sidenhen blev Taufik professionel og opnåede store resultater for Indonesien. Han åbnede i 2012 et badmintontræningscenter, som han ejer og lægger navn til; Taufik Hidayat Arena, og i 2014 indstillede han karrieren.

 

Læs også

Taufik på banen i Pangs afskedskamp

Taufik Hidayat spillede i går opvisningskamp i en propfyldt Topsportcentrum Almere, hvor Dutch Open bliver …