Julie Thrane spiller para-VM. Foto @ Julie Thrane

Para-badminton er med ved OL i Tokyo 2020

Loading

Har du undret dig over, at der ingen danske deltagere er i para-badminton i Rio netop nu? Det er der en god forklaring på.

Der er blevet konkurreret internationalt i para-badminton siden 1990’erne. Det første VM fandt sted i Amersfoort, Holland i 1998. Men faktisk var det ikke før i 2011, at det internationale badmintonforbund(BWF)  tog para-badminton under sine vinger.

Der har været afholdt 10 VM’er til dato, hvor det seneste foregik i Stoke Mandeville, England i 2015. Her deltog over 200 atleter fra 35 lande. Fynske Julie Thrane løb med tre medaljer, og hun blev verdensmester i damesingle.

Poul Erik Høyer og IPC præsident Sir Philip Craven. Foto @ BWF
Poul Erik Høyer og IPC præsident Sir Philip Craven. Foto @ BWF

D. 14. oktober 2014 kunne BWF’s præsident Poul Erik Høyer med et stort smil berette, at badminton kommer med på det olympiske para-program fra 2020.

– I dag er en drøm gået i opfyldelse for så mange talentfulde atleter, der har præsteret på badmintonbanerne, og som har længtes efter at gøre det på det højeste niveau for para-atleter. Para-badminton kommer for første gang med ved 2020 Para-olympiske Lege.

Badminton var dermed blandt de første 16 sportsgrene, der er med i Tokyo. Der kan maksimalt være 23 forskellige sportgrene med.

De andre godkendte sportsgrene var atletik, bueskydning, boccia, ridning, goalball, styrkeløft, roning, skydning, volleyball, svømning, bordtennis, triathlon, basketball, rugby og tennis.

– Jeg vil gerne lykønske de 16 sportsgrene, som vi allerede har godkendt til Tokyo 2020, specielt badminton, som efter at have misset OL for fire år siden, indsendte en meget stærk ansøgning, sagde IPC præsident Sir Philip Craven ved den lejlighed.

Kilde: BWF og IPC

Læs også

Blandet dansk succes ved para-VM

Det er et massivt kampprogram, de to danskere Nicolai Pyndt Andersen og Julie Thrane har …

15 Kommentarer

  1. Julie H. Thrane need a physio?? 😉

  2. Albert Agerholm Christensen

  3. Anders Ulrich Pedersen vi slår til

  4. Thorkild siger vi skal til og miste nogle lemmer😂

  5. “Du skal bare… Skære din venstre arm af” – Thorkild

  6. And you’ll be there already AT because by then you’re top 10 😎