Breddeklubben Islands Brygge Badminton har på små fire år vokset sig 200 medlemmer stor. I denne sæson deltager Islands Brygge Badminton for første gang i holdturneringen. Tre hold er med i ungdomsrækkerne og et enkelt hos motionisterne.
Dermed har klubben, der blev stiftet i maj 2012, ramt endnu en milepæl i en klubhistorie, som begyndte med en mor, Heidi Marie Paulsen, som syntes, at der var ærgerligt, at der ikke var sportsklubber i den nybyggede skolehal, når nu hun og hendes datter gerne ville spille badminton.
I stedet tog hun initiativ til at stifte Islands Brygge Badminton, og i dag har klubben omkring 200 medlemmer.
“Blandt andet Miniton har givet os mange medlemmer. Vi søgte penge fra København Kommunes Udviklingspulje, så vi havde mulighed for at starte det op. Vi havde også allerede inden skolereformen lavet et samarbejde med skolen, hvor vi spiller. Her var vi først ude at præsentere os i undervisningen, og nu tilbyder vi forløb til alle årgange”, siger formand, Heidi Marie Paulsen, der på klubbens vegne søgte og fik penge hos lokaludvalget til ketchere og bolde, som bliver brugt i skoleforløbene.
Med hjemmebane på Skolen på Islands Brygge, hvor der går 1.200 elever, er der et stort potentiale for at få nye medlemmer. Efter efterårsferien var hele 7. årgang gennem et forløb, og et fritidshjem med 200 børn har også bedt klubben om et badmintonforløb.
“Vi arbejder med en blanding af planlægning og gode idéer. Lige nu taler vi meget om fastholdelse af medlemmerne. Vi er en breddeklub, og det er vigtigt, at vi får skabt noget socialt sammen. Vi mangler et klublokale. Så vi må opfordre alle til at blive længere tid i hallen efter træning, vi laver fællesarrangementer, og så vil vi gerne have, at flere tager til stævner sammen”, siger Heidi Marie Paulsen.
For at få dagligdagen til at fungere i klubben er det vigtigt, at forældre og andre frivillige kræfter træder til. Når en aktivitet bliver annonceret på nettet, bliver der også listet en række opgaver op, og så kan forældrene tilmelde sig opgaven og bl.a. købe juice og frugt til spillerne, køre til kamp eller indberette resultater.
“Det er svært at få frivillige. Vi skal markedsføre os. Det er jo en virksomhed, vi kører. En af klubbens målsætninger har fra start været at blive en lokal anerkendt klub. Det har vi arbejdet intensivt med. Det har krævet, at vi har stillet op hver gang, der har været et lokalt arrangement, hvor vi har kunnet præsentere os selv. F.eks. har vi deltaget i den årlige kulturhavn på Islands Brygge og Bryggens fødselsdag”, fortæller Heidi Marie Paulsen.
Lidt længere nordpå på Amager ligger ABC Amager, som i år er fyldt 80 år. Aldersforskellen til trods har de to klubber stablet et samarbejde på benene. Motionisterne mødes til fællestræning og afholder i år juleturnering sammen, og flere af trænerne agerer i begge klubber.
“Vi tager imod spillere, som ønsker at være i en breddeklub, mens vi kan henvise spillere, der har andre ambitioner til ABC. Sammen kan vi tilbyde badminton til flere. Vi skal ikke kæmpe mod hinanden, men arbejde sammen. Det skaber gode rammer for sporten”, konstaterer formanden om samspillet med den traditionsrige klub.