Præsident i BWF, Poul-Erik Høyer. Foto @ BWF

Høyer er Danmarks vigtigste idrætspolitiker

Loading

Badminton er en af Danmarks mest succésfulde idrætsgrene, målt rent sportsligt. Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer er som BWF-præsident og IOC-medlem nu Danmarks mest magtfulde idrætspolitiker, så på den konto har badminton også stor indflydelse.

Poul-Erik Høyer blev øverste anvarlige for Badminton Europe i 2010, mens han avancerede som præsident for Badminton World Federation (BWF) i 2013. Siden 2014 har den elegante, tidligere badmintonspiller også været medlem af IOC sammen med HKH Kronprins Frederik.

Dermed fortsætter Danmark med at markere sig stærkt i de internationale idrætsorganisationer. Det fremgår af undersøgelsen ’Det idrætspolitiske magtindeks’, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) offentliggør i dag.

– Vi er et lille land, men i betragtning af, at vi kun er 5,5 mio. mennesker har vi relativ stor indflydelse. Det er, fordi der er en form for respekt for den skandinaviske model med åbenhed og gennemsigtighed. Den demokratiske model, vi har, er relativ unik i de værdisæt, der er nødvendige for at kunne drive store organisationer. Derfor har vi et ståsted, vi kan bruge til at præge tingene med, siger Poul Erik Høyer til DR.

Danmark er som nummer 28 i verden gået otte pladser frem på listen i forhold til seneste måling. På den europæiske liste er Danmark gået en enkelt plads frem som nummer 12.

– Det er et flot resultat i forhold til vores størrelse og en stor anerkendelse af vores arbejde. Danske værdier som lav korruption og gennemsigtighed i beslutningsprocesserne er i høj kurs oven på et år, hvor korruptions- og dopingskandaler har kastet skygger over idrætten, siger DIFs formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

– Vi kan ikke ændre på de centrale linjer ved at råbe i kor med vores nærmeste interessefæller i Skandinavien og Europa. Vi er nødt til at se mod partnere, vi ikke historisk har tætte relationer med. Siden sidste måling har Nordamerika og Asien fået mere magt, så vi skal se den vej, hvis vi for alvor vil flytte noget. Næste skridt er at arbejde tættere sammen med vores idrætspolitikere for at give en bred kulturforståelse og bedre forudsætninger for samarbejder, siger Poul Broberg, chef for DIFs Public Affairs-afdeling, som står bag undersøgelsen.

Top-5 over magtfulde danske idrætspolitikere

1. Poul-Erik Høyer, præsident for det internationale badmintonforbund og medlem af IOC
2. John Petterson, præsident for den europæiske paralympiske komité og medlem af IPC (den internationale paralympiske komité)
3. H.K.H Kronprins Frederik, medlem af IOC
4. Henrik Bach Nielsen, bestyrelsesmedlem i det internationale ishockeyforbund
5. Thomas Königsfeldt, bestyrelsesmedlem i det internationale tennisforbund

DIF har analyseret 1.673 medlemmer fra 120 af de vigtigste idrætsforbund i verden. Data er indsamlet i jui 2015.  Hvert medlem er blevet scoret fra 1-10 afhængig af deres konkrete poster og de givne idrætsforbund.

Se den bagvedliggende DIF-rapport og en interaktiv version af undersøgelsen

Læs også

Høyer: Sidste chance for at se Lin Dan, Chen Long og Lee Chong Wei sammen

Før første gang siden 2012 er Lin Dan, Chen Long og Lee Chong Wei alle tre …