Indien jubler efter ny badmintontitel: Premierminister ønsker tillykke

Loading

Når indiske spillere vinder badmintonturneringer rundt om i verden, så giver det genlyd i hjemlandet. Efter weekendens sejr til Sai Praneeth B ved Grand Prix Gold-turneringen Thailand Open, har landets premierminister Narendra Modi således været ude og lykkeønske den indiske vinder.

Badminton i Indien vokser kollosalt disse år, og med god grund. De indiske spillere har siden OL i London 2012 for alvor slået deres navne fast, og de seneste år har flere og flere indere nærmet sig verdenstoppen.

Det er også blevet bemærket i hjemlandet, hvor landets premierminister Narendra Modi gentagne gange har været ude og ønske på tillykke, både ved hjemkomsterne og på Twitter.

Læs også: Interview: En snak med indiske PV Sindhu

I søndags var han ude med endnu en lykkeønskning til den indiske vinder af Thailand Open Sai Praneeth B, der vandt sin anden store titel i 2017.

Trænet på Gopichand Badminton Academy
Den Hyderabad-fødte Preneeth, der er tidligere bronzemedaljetager ved U-VM, er et produkt af Pullela Gopichands træningsakademi. Gopichand vandt i 2001 All England, hvor han blandt andet slog Peter Gade i semifinale, og blev den kun anden inder til at løfte trofæet, efter Prakash Padukone vandt i 1980.

Tidligere i 2017 vandt Sai Praneeth B Singapore Open efter en sejr over landsmanden Srikanth Kidambi, hvor han blev den fjerde inder til at vinde en Superseries-titel. Praneeth er på verdensranglisten stadig overgået af netop Srikanth og Ajay Jayaram, der er henholdsvis nummer 15 og 13, mens Praneeth før weekendens sejr var nummer 24.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.