Indledning til “ET LILLE MIRAKEL I SØNDERBORG….”

Loading


En føljeton om Dybbøl Badminton, som Badmintonbladet vil følge i den kommende sæson. 

I første afsnit, der kommer en af de nærmeste dage, fortæller formand Peter Andreasen om klubbens start og udvikling siden 2010. 

Dette er forordet fra redaktøren. 

Tilbage i 70erne, hvor jeg spillede badminton i Kolding, regnede vi ikke Sønderjylland for noget. Så enkelt, ubarmhjertigt og groft generaliserende kan det siges. 

Når Gitte Henriksen (nu Peters, kunstmaler bosiddende i Monaco), Bjarne Kuhrt (desværre død alt for tidligt) med flere (herunder undertegnede) skulle have succesoplevelser og vinde, deltog vi i turneringer for minipuslinge og puslinge i Nordals eller Sønderborg. Mod vest, øst og nord lå de store og dominerende klubber – Esbjerg, SGI, Horsens, Herning, Højbjerg, AB, Viby, Viborg, AIA Tranbjerg, Nr Broby, Odense, bare for at blive i det nærmeste område. 

I Sønderjylland var der ikke rigtig noget. 
Senere, i 80erne var jeg for første og eneste gang med Koldings danmarksseriehold (muligvis endda “kun” jyllandsserie!) i mine 10 år på klubbens seniorhold, i Sønderjylland, i Bov. Og vi kørte endda til det forkerte Bov først. Vi kørte i hvert fald det forkerte sted hen. Det var lang tid før internet, Google maps, GPS og mobil. 

Vi “storby-mennesker/spillere” regnede ikke Sønderjylland for noget. Muligvis havde der engang været “noget” i Tønder, de havde i hvert fald et stort og traditionsrigt stævne – “Marsk Stævnet”, og for nylig fandt jeg ud af at legendariske Erik Kolmos og Henrik Fahrenholtz kom derfra, men det øvrige mod syd var badminton-uland. I vores indskrænkede og fordomsfulde verdensopfattelse. Aabenraa? Næh. Haderslev? Næh. Sønderborg? Næh. 

Over Jerstal så?! Jo jo, dem var der! De var store. Men var det det rigtige Sønderjylland? Forøvrigt fortalte min ældste søster mig i dag, at hun havde spillet holdkamp, også for Kolding,  som 16 årig i Over Jerstal, på en hverdagsaften, i deres 2 baners hal. Hendes kampe var blevet fremrykket, så hun kunne komme hjem og i seng og være klar til skolen dagen efter. 

Siden er dette ændret markant. To klubber, Aabenraa og Dybbøl har skilt sig ud med hver deres koncept. 

I den kommende sæson 2020-2021 vil Dybbøl Badminton fortælle historien om deres udvikling af spillere og foreløbige højdepunkt, oprykning til 3 division med egne spillere. Dybbøl vil lade os få et løbende indblik i klubbens sæson. 

Hvis du nu sidder og tænker – “min klub har også en historie at fortælle!”, så kontakt mig. Din klub behøver absolut ikke ligge i en division og være på en opadgående bølge. Nærmest alle historier fra vores badmintonland, fra Dronningeriget, om fjer og ketcher, tanker og oplevelser er velkommen her! 

Per Damkjær Juhl
Redaktør

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.