Alexandra Bøje. Foto @Højbjerg Badminton Klub

Århusklubberne øjner lokale medaljechancer

Loading

Selv om nogle af verdens bedste spillere stiller op ved DM i Aarhus fra d. 4. til d. 7. februar, er lokale spillere bestemt ikke uden mulighed for at komme på medaljeskammelen. Hvis de seedede lokale spillere holder deres seedning, er der ganske enkelt medaljer til Aarhus.

Viby Badminton Klub har kun en enkelt spiller med ved DM – Emilie Graversen i damesingle, hvor hun i den første kamp møder ikke uefne Iben Bergstein fra Hvidovre. Vinder Viby-spilleren den kamp, venter Anna Thea Madsen fra Værløse.

Aarhus Badmintonklub (AB) og Højbjerg Badminton Klub er repræsenteret med flere spillere ved mesterskaberne, og AB’s cheftræner Thomas Damgaard og Højbjergs sportschef Michael Kjeldsen vurderer deres spilleres mulighed ved DM.

I herresingle har den kun 18-årige Anders Antonsen gennemgået en kolossal udvikling, og er ifølge Thomas Damgaard inde i en opadgående kurve. Og da lodtrækningen tilmed ser fornuftig ud, kunne det ligne en semifinale mod Viktor Axelsen, som han mødte – og tabte til – ved Copenhagen Masters. Men DM er noget andet, og Anders kommer med en frisk turneringssejr fra Sverige.

I kvartfinalen er der mulighed for et rent aarhusiansk opgør, hvis Højbjergs Morten Brødbæk vinder sine to første kampe – den første mod David Kim Kristensen, Aalborg Triton, og i tilfælde af sejr venter en gammel kending, Chr. Lind Thomsen, Skovshoved.

Kasper Dinesen fra Højbjerg er også med i herresingle, hvor han i den første kamp møder Aske Høgsted Lauritzen, Værløse. Kasper Dinesen er i øjeblikket godt spillende og har i denne sæson vist, at han kan være med blandt de bedste. I tilfælde af sejr skal Kasper herefter møde Hans-Kristian Vittinghus, der alt andet lige udgør en klar top 3 sammen med Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen.

I damesingle møder AB’s Trine Villadsen i 1. runde Sara Ortvang, Skovshoved. Vinder hun den kamp, venter en tidligere AB’er i skikkelse af førsteseedede Line Kjærsfeldt, Værløse, der er forsvarende danmarksmester. Højbjerg har Alexandra Bøje og Katrine Kaack med i damesingle.

Alexandra har fået en på papiret lidt svær lodtrækning, idet hun skal møde Julie Finne-Ipsen, Værløse. Klarer Alexandra den udfordring, venter Sofie Holmboe Dahl, Gentofte, som hun har slået tidligere på sæsonen.

Katrine Kaack møder i 1. runde Line Fleischer Nielsen, Solrød Strand. Den kamp kan hun ifølge Michael Kjeldsen godt vinde, men herefter venter så andenseedede Mette Poulsen, Skælskør, men selv om den kamp ser svær ud, skal man med sportschefens ord ikke afskrive Katrine.

Læs om de århusianske medaljemuligheder i doublerækkerne på næste side

Læs også

Badmintonligaen: Greve vs AB Aarhus – Esserne blev spillet rigtigt

Grundspillet i Badmintonligaen blev for Greve Strand Badmintonklubs vedkommende rundet af med et opgør mod …

4 Kommentarer

  1. Det er nogle seje tøser du har kusine Kristina Graversen 💪☀️

  2. Tak kusine😊
    Og lige over med dine skønne unger😃

  3. Er det noget med at yngste skal du til mig på ISI til næste år?

  4. Jeps😊 👍🏼