Kval-event om overlevelse i Danmarksserien • Kenneth Christiansen fra Ringsted Badminton fortæller!

Loading

Efter en placering i nedrykningsgruppen fra Danmarksserien betød en 6.plads, at Ringsted skulle en tur til Værløse og spille den afgørende kamp om at blive i rækken. 

Kampen mellem os og Lyngby 3 var blandt de første kampe der skulle afvikles på dagen, en tur til Værløse med kampstart kl. 10.30. 

Ankomst i hallen med en fornemmelse af, at holdet godt kunne mærke alvoren af kampens betydning. Vi har alle forskellige måder, vaner og rutiner frem mod en kampstart, nogle har brug for at snakke, andre lukker sig inde og tænker tanker selv, denne dag var ingen undtagelse. Stilhed før storm, individuelle behov der respekteres hos spillerne og samtidig en gruppe af spillere som kæmper for klubben. Peptalk og holdopstillingerne, kort og godt, det handlede om at give alt hele vejen rundt både på og uden for banerne. Med 20 minutter til kampstart begynder spillerne at finde zonen de skal være i hver især, man kunne mærke koncentrationen og at fokus på opgaven var til stede. 

Begge hold havde fået besked på at medbringe bolde til kampen. I vores tilfælde betød det, at der var tale om vide forskellige mærker. Lyngby spiller med Li-ning og vi spiller med Victor bolde. Holdkampen blev spillet med kampdommer som skulle sikre at alt var i orden undervejs. Inden kampstart blev der testet bolde for at finde ud af hvilket mærke kampen skulle afvikles med. Det var min oplevelse at begge hold ville spille med egne bolde og da vi ikke kunne nå til enighed, så sagde reglerne, at man i hver eneste kamp måtte afgøre hvilken type af bolde der skulle bruges, kunne vi stadig ikke blive enige så bestemte dommeren boldtypen.

Kampen blev afviklet på 3 baner, første runde med to mixdoubler til Lyngby og 1. DS til Ringsted stilling 2-1 til Lyngby. Anden runde med 2. DS til Ringsted, 1.HS til Lyngby og 2. HS til Ringsted stilling 3-3. Tredje runde 3. og 4. HS begge med sejre til Lyngby stillingen 5-3 til Lyngby, der var ikke meget at komme efter, Lyngby var rigtig gode i herresinglerne. Fjerde runde Damedoublerne, 1. DD til Ringsted og 2. DD med sejr til Lyngby, værd at nævne at 2. DD fulgtes tæt ad til slut og endte 22-20 i 3. sæt, stilling 6-4 til Lyngby. Femte runde herredoublerne. 1. HD sejr til Ringsted i en tæt kamp (24-22, 20-22, 21-15), 2. HD sejr til Ringsted, stillingen var nu 6-6 og det hele skulle afgøres i 3. HD. Her lagde Lyngby meget fornemt ud og var hurtigt foran 8-1 i første sæt, ved ophold fik vi dog heldigvis kæmpet os lidt tilbage og var bagud 8-11. Efter ophold så Ringsted sig dog ikke tilbage og ændre hele kampbilledet det ender med en sejr i to sæt (21-17 og 21-14) slutresultat 7-6 til Ringsted og så kunne vi glade løbe hinanden i armene og juble, overlevelsen var en realitet. For at sætte det hele lidt i perspektiv, så sad nerverne helt uden på tøjet da vi gik ind til femte og afgørende runde, nede 6-4 skulle vi blot tabe en af herredoublerne og med vores historik sæsonen igennem, så er det ikke der vi har været godt kørende. Så af alle dage vi kunne vælge at gøre det på, er jeg bestemt tilfreds med indsatsen. 

Vi sluttede af med sejrssang og slag på den medbragte trommepræcis som det skulle være. 

Vi er glade og stolte over at kunne blive i Danmarksserien, vi er en lille klub, som ikke har haft den store tilgang af spillere nærmere tværtimod, det at kunne vise vi stadig er der betyder meget. 

En lille sidebemærkning som jeg håber man på en eller anden måde kan gøre noget ved fremadrettet, det var en god og positiv oplevelse at have kampdommer på. Vi har haft vores udfordringer med boldenes hastigheder i løbet af sæsonen. Det at der var en dommer som stod og forholdt sig til, samt tog beslutning om opgaven var jeg rigtig tilfreds med. Jeg kunne personligt godt se en ide i, at man i fremtiden fik mere styr på hvordan hastigheden ved observation til holdkampe er. Der kan virkelig forekomme stor forskellighed fra diverse mærker som har stor indflydelse på udfaldet af holdkampene. 

Det endte godt for os, vi blev i Danmarksserien.

Tak til Lyngby 3 for en god holdkamp med fairplay og velspillet kampe.  

Kenneth Christiansen, Ringsted Badminton.

Læs også

“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.