Kom tæt på Saina Nehwal – vi har interviewet den indiske verdensetter

Loading

Da Saina var ung spurgte hun engang sin mor, hvad forskellen var på hende og verdens nummer et. Hendes mor hverken grinede eller syntes, hendes datter satte barren for højt. I stedet for kiggede hun Saina i øjnene og forklarede, på hvilke områder den bedste spiller i verden var bedre end hende. Det fik Saina til at føle, at hun godt måtte drømme stort, så det gjorde hun. Hun blev selvsikker takket være sin mor.

Denne og andre historier kan læses i bogen PLAYING TO WIN By Saina Nehwal.

Hvordan oplever du at spille i Danmark, for eksempel til Denmark Open?
– Jeg ved, at jeg har mange fans i Danmark, så jeg nyder at spille der. De var endda også på min side, da jeg slog Tine Baun ved Denmark Open i 2012. Trods nederlag til danskeren, var der stor jubel fra mine fans.

Hvordan er privatpersonen Saina?
– Som typisk indisk pige er de personer, jeg elsker højest, mine forældre. Jeg tror på Gud, og jeg er stolt over at være kvinde, stolt over at være inder. Som i badminton arbejder jeg hårdt for at nå mine mål. Jeg vil ikke bare sidde passivt og se til.

Hvad laver du, når du ikke spiller badminton?
– Jeg har kun fri fra badminton om søndagen, så der slapper jeg af og ser enten fjernsyn eller går i biografen for at se en film med en af mine yndlingsskuespillere.

Hvis du nu ikke havde spillet badminton, hvad tror du så, du ville have lavet?
– Jeg var utrolig god i skolen, så jeg tror, jeg enten ville have været landbrugsforsker, ingeniør eller læge.

Læs også

En hurtig kommentar fra dagens første vinder

Dagens første kamp i fredagens kvartfinaleprogram ved All England i Birmingham var damesinglen mellem publikumsdarlingen …