Kom tæt på Saina Nehwal – vi har interviewet den indiske verdensetter

Loading

Er der nogle bestemte resultater, titler eller priser, der betyder mere for dig end andre?
– Hvert resultat er værd at nævne. Hver sejr har fået mig til at blive i badminton. Sejre motiverer mig til at ville lære mere og mere i badminton.

– Med hensyn til priser er det en kæmpe motivation i livet. At mine resultater som badmintonspiller er honoreret med priser og anerkendelse, gør mig utrolig glad.

Saina har vundet rigtig mange turneringer i hendes karriere. Den første var i 2001, da vandt guld i sin aldersklasse ved de indiske mesterskaber i Guntor, Andhra Pradesh. Hun gentog bedriften i U13 i 2002, U15 i 2004, og vandt sit første indiske seniormesterskab i 2007. Da var hun bare 16 år.

– Mine guldmedaljer ved de indiske mesterskaber har været meget motiverende for mig. Det samme er tilfældet for min bronzemedalje ved Commonwealth Games 2006 og guld i 2010. Disse resultater er meget værd for mig, men jeg vil stadig forfølge drømmen om enten at gentage dem eller forbedre dem. Jeg er ikke tilfreds med tidligere resultater men vil altid forsøge at gøre dem bedre. Det er mit mål i badminton.

Hvor finder du inspiration til at udvikle dig som spiller?
– Som en del af badmintonverden har jeg set mange af de andres resultater, og mine trænere har givet mig den bedst mulige træning. Så giver jeg mit bedste for at opnå resultaterne. Ønsket om at gøre det så godt som muligt er min største inspiration.

– Der er også en række personer, som har hjulpet eller inspireret mig igennem min karriere. Roger Federer, Vimal Kumar, Pulella Gopichand, Prakash Padukone og mine forældre har alle på hver deres måde motiveret mig og forbedret mit spil. De tidligere badmintonspilleres karrierer har fået mig til at træne endnu hårdere, og mine forældres opmuntring og støtte har fået mig til at blive ved med at spille.

Læs også

En hurtig kommentar fra dagens første vinder

Dagens første kamp i fredagens kvartfinaleprogram ved All England i Birmingham var damesinglen mellem publikumsdarlingen …