Kom tæt på Saina Nehwal – vi har interviewet den indiske verdensetter

Loading

Hvordan tackler du modgang?
– For mig er mine nederlag modgang. Jeg angrer i kort tid, og så er jeg straks tilbage på træningsbanen igen for at arbejde på at opnå mine mål.

Du har opnået meget i din sport allerede. Hvilke mål og drømme har du opnået, og hvilke jagter du endnu?
– Jeg lærer stadig. Der er stadig mange turneringer derude, og mine resultater er blot brøkdele af livet. Jeg ønsker at opnå meget mere i badminton.

Saina skiftede træner sidste år, hvor hun kom under Vimal Kumars vinger efter en årrække hos Pulella Gopichand. Årsagen var manglende resultater på trods af et generelt højt spilniveau.

Kan du fortælle lidt mere om dit trænerskifte sidste år?
– Vimal kendte mit spil, og han løftede mig op på et endnu højere niveau med anderledes træningsmetoder. Jeg er ikke en person, der bare sidder og er tilfreds med magre resultater. Jeg vil arbejde hårdt og have gode resultater. Hvis jeg fejler, vil jeg forlade sporten og overlade arenaen til de næste i rækken i stedet for at vente på en ny chance.

Siden trænerskiftet har Saina haft en række flotte resultater, og hun har vundet turneringer som aldrig før. Hun vandt Australian Open og China Open i 2014 og Syed Modi International og India Open i 2015, og hun blev toer ved både All England og VM i år.

– Effekten af mit trænerskift er tydeligt for enhver.

Læs også

En hurtig kommentar fra dagens første vinder

Dagens første kamp i fredagens kvartfinaleprogram ved All England i Birmingham var damesinglen mellem publikumsdarlingen …