oto @ Højbjerg Badminton Klub

Højbjerg: Bundkamp mod mestrene

Loading

Højbjerg Badminton Klub tabte som forventet den første kamp i Badmintonligaens grundspil ude mod Team Skælskør-Slagelse og indtager dermed 10. og sidstepladsen i ligaen. Lidt mere overraskende var det, at sidste sæsons mestre fra Greve tabte til Værløse og dermed indtager 9. og næstsidstepladsen.

I 2. runde torsdag d. 3. sept. kl. 19 møder Højbjerg hjemme Greve, og hvis man er lidt i drillehumør, kan man jo sige, at der er tale om en bundkamp mod mestrene. Men selv om Greve overraskende tabte den første kamp og er på udebane mod Højbjerg, er sidste sæsons guldvindere favoritter.

Sportschef Michael Kjeldsen har blandet kortene lidt i forhold til den første kamp. I mixeddouble vil han gerne afprøve formstærke Jakob Staaels muligheder sammen med Emilie Juul Møller i kampen mod Mikkel Delbo Larsen og den kun 16-årige Ditte Søby Hansen, som Michael Kjeldsen dog vurderer er 60-40 favoritter.

I damesingle skal Højbjerg-talentet Alexandra Bøje møde Greves 19-årige spanier Clara Azurmendi, som er på niveau med de bedste danske damesingler. Der venter Alexandra en hård, men ikke umulig, kamp på hjemmebanen – sportschefens chancevurdering er dog 75-25 i Greve-spillerens favør.

Begge Greves herresingler tabte noget overraskende mod Værløse. Nederlaget til 1. herresinglen Brice Leverdez tilskrives dog til dels sygdom. I Højbjerg skal han møde Morten Brødbæk, der i 1. runde tog en flot sejr over Kim Bruun. Normalt vil Greve-spilleren i Michael Kjeldsens optik være 70-30 favorit, men er han ikke på toppen, kan det hurtigt blive en 50-50 kamp.

Greves 2. herresingle tabte mod Værløse til Mikkel Mikkelsen, men man skal ikke glemme, at det så at sige var Joachim Persson, der i foråret i den altafgørende medaljekamp skaffede Greve guldet ved at slå Jan Ø. Jørgensen. Det vidner om klasse, og Persson er da også favorit mod Højbjergs Kasper Dinesen – 70-30 ifølge Michael Kjeldsen.

Højbjergs damedouble Nanna Vestergaard og Line Nørgaard spillede forrygende i den første ligakamp og vandt stort. De er absolut heller ikke uden chancer mod Greves Isabella Nielsen og det unge talent Michelle Skødstrup. Det ligner en meget lige kamp – 50-50 – hvor hjemmebanefordelen forhåbentlig kan tippe over til Højbjerg-pigernes fordel.

Herredoublen Morten Bødskov og Tobias Suder står over for den bedste hollandske herredouble, Jelle Maas og Jacob Arends, der tidligere har været i top-20 på verdensplan. Chancevurderingen er 90-10 i hollændernes favør.

Af Ingolf M. Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …