Sia Berg, Julie Dawall og Michelle Skødstrup på podiet i Vejen.

U-DM: Overblik over U17-rækken

Loading

For en uge siden sluttede U-DM, og Danmarksmestrene blev udråbt. I U17-rækken var Julie Dawall Jakobsen den helt store triumfator, men det hele var ikke afgjort på forhånd. Læs her om en forældre-oplevelse af DM i U17-rækken.

julie dawall kristoffer weesgaard
Medaljetagerne i mixeddouble.

Mixdouble: Overraskende finale ?
Når hverken de top- eller bundseedede kommer i finalen, så er det vel en overraskelse? Men når man så på deltagerne i finalen, så havde de dog prøvet det før. Begge semifinaler blev afgjort med små marginaler i 3 sæt. Julie Dawall Jakobsen og Kristoffer Weesgaard slog topseedede Alexandra Bøje og Jesper Toft i en kamp, hvor det først tippede til Julies og Kristoffers fordel sent i 3. sæt.

Cecilie Finne-Ipsen og Mathias Bjerring vandt semifinalen over bundseedede Michelle Skødstrup og Paw Eriksen. Efter en rigtig god start i 3. sæt nåede det næsten at blive spændende, men det holdt hjem med 21-17 i afgørende sæt. Cecilie og Mathias slog i kvarten også de 3.-4. seedede, så flot vej til finalen. Finalen var ikke specielt flot spillet, og det var et par tilfældigheder, som tippede en lige kamp til Julies og Kristoffers fordel 22-20, 21-19. Begge finalepar havde ikke spillet mixeddouble sammen siden november, så stærkt at nå finalen for begge par.

Herresingle: Her kunne overskriften være – Hvem pokker skal vinde DM?
Mon ikke en hel del spillere er stået op fredag den 1. maj og har tænkt, jeg kan vinde herresingle til U17 DM. Det var i alt fald, hvad jeg tænkte, da jeg kom i hallen.

Efter en sæson hvor mange forskellige har vundet, spillet gode turneringer, nogle har floppet i en turnering for så at vinde den næste, eller omvendt, så var DM helt åbent. 6 af 8 seedede spillere stod i kvartfinalerne, så nogen havde ”gættet” næsten rigtigt. Frederik Müller slog topseedede Rasmus Kæseler og i semifinalen Christoffer Elbrønd og stod så i finalen. Jesper Toft måtte kæmpe helt til grænsen for at slå klubkammerat Jakob Godt og herefter Søren Hald for at stå som den anden halvdel af finalen. Finalen blev Jespers mest sikre sejr, da han med 21-14 og 21-16 slog Müller, bestemt ikke et tegn på en nem kamp, men en flot spillet og hård kamp, hvor Jesper bare var lidt bedre.

Sia Berg, Julie Dawall og  Michelle Skødstrup på podiet i Vejen.
Sia Berg, Julie Dawall og Michelle Skødstrup på podiet i Vejen.

Damesingle: The usual suspects
Det var nemmere at forudsige, hvem som skulle kæmpe med om damesingle, end det var i herresingle. De seedede spillere klarede sig sikkert videre til semifinalerne, med en enkelt undtagelse. Bundseedede Irina Andersen var syg, og det gav den ranglistemæssigt højestplacerede ikke-seedede Sia Berg en nemmere vej til semien.

Jeg tror mange trak ned mod det hjørne af hallen, hvor damesingle-semifinalerne skulle spilles i forventning om gode kampe og måske en overraskelse eller 2. En mulig overraskelse var kampen mellem den nykårede 6-nations vinder Michelle Skødstrup og topseedede Julie Dawall Jakobsen. Julie ville dog gerne stoppe al snak om overraskelse i denne omgang og vandt sikkert med 21-14, 21-11. Tilskuerne fik til gengæld en gyser i den anden semifinale mellem Alexandra Bøje og Sia Berg. Sia stjal 1. sæt op af lommen på Alec og vandt 21-19. Hun førte med 16-10, før Alec fik vendt kampen tilbage til egen fordel og vandt 2. sæt med 21-18.  Og så i 3. sæt skulle alle hele følelsesregisteret igennem, før Sia kunne trække det længste strå med 23-21.

Finalen var en kamp mere i en lang række af kampe Julie og Sia imellem. Efter sikre 21-12 i 1. sæt til Julie, blev andet sæt helt tæt, men Julie kunne sikre sig sin 2. titel for dagen med 21-19.

Emil Kristensen og Rasmus Kæseler vandt herredoublen i U17.
Emil Kristensen og Rasmus Kæseler vandt herredoublen i U17.

Herredouble: Sikker sejr
Måske var der forventet en lige så spændende og uforudsigelig herredoublerække som herresingle, men set efter finalen, så synes jeg faktisk, vinderne var sikre. DM guldet gik til Emil Kristensen og Rasmus Kæseler, og de tabte kun turneringens første sæt, derefter var de sikkerheden selv. Finalen vandt de i en flot spillet kamp over Paw Eriksen og Mads Thøgersen 21-19 21-15. Jeg er spændt på, hvornår dette par kan begynde at drille de par, som ligger i U19 toppen.

Damedouble: Forventet finale
Da programmet til DM kom, kunne man måske undre sig over, at der kun var 2 seedede par, men antallet krævede ikke flere. Det gav dog et par tidlige kampe imellem par, som måske kunne have stået i semifinalerne. Elisa Meldgaard og Emilie Graversen må have ærget sig over deres lodtrækning, da de efter min mening skulle have været semi-seedet, men mødte de topseedede Julie Dawall Jakobsen og Cecilie Finne-Ipsen allerede i kvartfinalen.

Finalen endte med de top- og bundseedede mod hinanden. Sia Berg og Michelle Skødstrup havde heller ikke problemer undervejs og mødte op med en frisk senior M titel i bagagen. Cecilie og Julie kom bedst fra start og vandt 1. sæt med 21-14. Til gengæld kunne Michelle og Sia i slutningen af 2. sæt trække fra og vinde 21-17.

3. sæt startede med en 7-1 føring til Julie og Cecilie, det var næsten lige ved sideskift 11-10, og lige de næste bolde. Så det ligner en afgørelse, da Michelle og Sia kommer på 19-17, men efter en stærk afslutning hvor nerver og træthed spiller ind, vinder Julie og Cecilie de sidste 4 bolde og kampen 21-19. Julie får en triple med hjem.

Det var et flot finalearrangement, hvor Kenneth Larsen og Rene Toft gav medaljer. Ole Colberg supplerede med præmiechecks og Badminton Danmark-ænder 🙂 Stærkt setup af Badminton Danmark.

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.