Landsholdstræningen: Forstå hvorfor dansk mester ikke er på

Loading

Mette Poulsens situation med hensyn til deltagelse på den nationale træning, har givet anledning til at tage et kig på Badminton Danmarks landholdstræning. BadmintonBladet har således forsøgt at se på, hvilke træninger der egentlig er for Danmarks bedste spillere.

Udgangspunktet for Badminton Danmarks træning er, at man skal opfylde målsætninger som forbundet har sat sammen med Team Danmark. I den forbindelse er der meget stor fokus på de internationale mesterskaber OL, VM, EM og rangslisteplacering.

I disse vurderinger indgår:

 • Resultat- og præstationsniveau
 • Spillemæssige og personlige kompetencer
 • Niveau på baggrund af træningsmuligheder og antallet af træningsår

I forbindelse med det er det interessant at se på, hvem der indgår i landsholdstræningen, og hvilke grupper der er. Den primære gruppe ’Elitegruppen’ ikke indeholder eksempelvis ikke andre end Danmarks internationale topspillere.

Læs også: Dansk mester færdig på landsholdstræningen i Brøndby

Det betyder også, at der faktisk ikke er en eneste Danmarksmester som er en del af Elitegruppen.

Badminton Danmarks landshold

Som bekendt var der en del skader og afbud til DM, hvilket naturligvis betød, at døren stod åben for, at nogle uden for Elitegruppen kunne vinde DM.

Det betyder dog stadig at Mette Poulsens situation ikke er enestående, da Frederik Colberg og Rasmus Fladberg heller ikke er i Udviklingsgruppen eller Hold VM gruppen.

Den dobbelte Danmarksmester Sara Thygesen er placeret i Hold VM gruppen 2017, og ikke en del af Elitegruppen. Derimod er de øvrige DM-mestrer Anders Antonsen, Mathias Christiansen og Maiken Fruergaard er placeret i Udviklingsgruppen.

De tre grupper kan beskrives på følgende vis:

 • Elitegruppen er udtaget ud fra top resultater ved VM, OL, EM og verdensranglisteplacering. Umiddelbart kræves der at man er placeret som minimum nummer 24 på verdensrangslisten, hvilket naturligvis begrænset feltet af spillere. Dette følger aftalen mellem Badminton Danmark og Team Danmark.
 • Hold VM gruppen er sammensat som følge af, at man også skal levere resultater til holdmesterskaber, og sikre et fornuftigt træningsmiljø. Antallet af spillere i Hold VM gruppen varierer fra år til år. Denne består pt. af Emil Holst, Niclas Nøhr og Sara Thygesen.
 • Udviklingsgruppen består af spillere på 23 år og derunder, som Badminton Danmark ønsker at inddrage i den internationale satsning på den længere bane. Den kan måske betragtes som en talentudviklingsgruppe for spillere. Det er i denne gruppe at Mathias Christiansen, David Daugaard, Anders Antonsen og Maiken Fruergaard blandt andre er placeret.

Alle spillere der er optaget i en af Badminton Danmarks grupper, har adgang til træning på landsholdscenteret i Brøndby og/ eller de regionale talentcentre. De får tildelt en af landsholdstrænerne som hovedtræner, der er ansvarlig for samarbejdet med spilleren omkring udvikling, turnerings- og træningsplanlægning.

Læs også: Leverede varen til DM: Hvad er Mathias Christiansens plan fremover?

Yderligere er det sådan, at man godt kan deltage på træningen uden at være i en af de tre grupper, og man også på senere tidspunkter blive genoptaget.

Læs også

Hongkong Open: Bliver fjerde gang lykkens gang for Kolding og Conrad?

I denne uge risikerer Mads Kolding og Mads Conrad at møde deres landsmænd Mathias Boe …

5 Kommentarer

 1. Fin gennemgang, men den forklarer jo ikke rigtig hvorfor hun ikke er pÃ¥ 🙁

 2. Artiklen bidrager ikke til at forklare noget som helst, men er en padlen uden om dårlige, subjektive beslutninger. Det er en meget dårlig ide at nægte Mette Poulsen adgang til landsholdet. Vi svømmer ikke i talent, slet ikke på damesingleniveauet. Har man vundet DM, er man selvfølgelig kvalificeret til at indgå i landsholdstræningen.

 3. Danmarksmestrene bør selvfølgelig også være med i landsholdstræningen. Det behøver ikke diskuteres yderligere!

 4. problemet er at man laver kasser hvor spillerne SKAL passe ned i så der er ikke plads til de som er lidt anderledes ….man skulle hellere forme kasserne efter spillerne

 5. Beslutningen blev jo taget i november så vidt jeg hørte. Hun kan jo sagtens komme tilbage snart igen nu hvor der har været gode resultater fra Skotland og DM. Ikke noget at hidse sig sådan op over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.