Samarbejde om (et forsøg på) opbygning på Sydsjælland!

Loading

Det seje træk!
Langtidsdrømme……

Onsdag 26. oktober sms’ede jeg en del med Simon Friis, den lokale DGI-konsulent om skolebadminton – og en del andet. Hurtigt fik vi aftalt et middagsmøde torsdag middag 27. oktober på hans kontor, beliggende ude den smukke efterårsskov nær Præstø Fjord.

Der er jo altid noget at snakke om, aftale, koordinere, planlægge – og ikke mindst drømme om.

DGI Storstrømmen har hovedkontor i Bosei i skoven et par km udenfor Præstø.

De oprindelige bygninger, hvor DGI har kontorer, var oprindeligt en institution for åndssvage – ja det kaldte man dem førhen. Så blev det købt af japanske myndigheder, et japansk universitet, der byggede om – og ikke mindst til, for derefter at lade bygningerne fungere som kostskole for japanske børn af diplomater i Europa.

Bosei blev i 2008 foræret til det danske samfund af det japanske universitet Tokai.

Nu er de mange bygninger, herunder en smuk svømmehal, hjemsted for Idrætshøjskolen Bosei og DGI, og drives af en selvejende institution med egen bestyrelse, fuldstændig uafhængig af Tokai University, der dog har opretholdt den særlige brobygning mellem dansk og japansk uddannelseskultur.

Tilbage til DGI, skolebadminton og samtale.

Jeg foretrækker ansigt-til-ansigt møder og samtaler frem for via mobilen. Det gør det langt nemmere at samtale, fornemme, aflæse kropssprog, mimik, følelser, og skifte flydende mellem løs og seriøs snak. Og den løse smalltalk er mindst lige så vigtig som den med det egentlige formål.

Vi skulle evaluere på minikurset forleden for ungdomstrænerne i Den Store Hal, om den igangværende skolebadminton – begge arrangementer planlagt og gennemført af Simon og undertegnede – og selvfølgelig unge Mathias ude på skolerne – den allervigtigste person!, og de kommende aktiviter i første halvår af 2023 – og drømmene om mere derefter.

Jeg fik sagt til Simon, at det have en sparringspartner, en samarbejdspartner, en at snakke og planlægge med, er enormt motiverende og energigivende.

Det oplevede jeg for første gang tilbage i 2015 og 2016, da fru Witttrock og jeg fik arrangeret en del 24 timers lejre i Den Store Hal – et samarbejde om succesrige lejre for områdets unge badmintonspillere, hvilket i august 2016 officielt udkrystalliserede sig i indvielsen af Team Storstrøm – et træningsfællesskab på “over klub niveau” for unge spillere, finansieret af fonde og kommunale puljer, samt en meget lille brugerbetaling. Vi var endda så heldige at Jacob Oehlenschlæger hørte om projektet og trådte til!

Samarbejde om en fælles interesse. Det giver energi. Og nu oplever jeg den igen. Drivkraften. Flammen. For den er nødvendig. Energien.

Samarbejdet med Simon fra DGI. Eva i hallen til børnehavebørnene og den normale træning – og de øvrige ungdomstrænere. Mathias på skolerne. Lonni fra kommunen, som jeg senest mødtes med i tirsdag for at tale fremtid. Og flere som pt forbliver udenfor rampelyset.

Samarbejde. Alene kan man godt flytte noget. Men i fællesskab kan man flytte meget mere – og brænder ikke så hurtigt ud!

Tak til jer alle!

I er med til – i det mindste at gøre forsøget på at genstarte badminton på Sydsjælland.

Men også, og måske langt vigtige, at få børn og unge til bevæge sig, stifte bekendtskab med noget nyt, afprøve og have det sjovt – sammen med andre. I den rigtige verden!

Badmintonbladet • Per Damkjær Juhl

Læs også

“Man møder op! Man deltager!” • Den Danske holdturnering anno 2024!

Hver generation står på skuldrene af den forrige.  Hver generation overtager og forvalter, ændrer og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.