Lee Chong Wei med ryggen mod muren

Nu er datoen sat for, hvornår Lee Chong Weis fremtid afgøres

Loading

Det er snart fem måneder siden, at Lee Chong Wei blev testet positiv for doping – både A – og B-prøven viste spor af det forbudte stof dexamethasone. Nu er det malaysiske forbund omsider klar til høring hos det internationale badmintonforbund (BWF), og datoen er fastlagt.

Stjerneadvokat til stjernespiller
Et tremandspanel fra BWF afholder den 11. april en høring, hvor den malaysiske superstjernes stjerneadvokat, Mike Morgan, vil fremvise dokumentation for badmintonstjernens uskyld.

– De sidste fem måneder har været svære. Jeg har før været ude på grund af skader, men jeg har stadig svært ved at acceptere de faktum, at jeg er blevet testet positiv for doping, siger Lee Chong Wei til avisen The Star.

– Det var meningen, at høringen skulle have været i december, men den blev rykket. Siden da har det bare været et spørgsmål om at vente og vente.

Testet positiv efter VM
Det har længe ligget fast, at de positive dopingtests skyldtes, at Lee fik behandling for en lårskade, der generede badmintonspilleren i juli måned. Det var en dopingtest efter VM i København, der fældede malaysieren.

Den 32-årige badmintonstjerne er et af Malaysias største sportsnavne, og han bliver fulgt og bakket op af hele nationen. De seneste fem måneder har Lee Chong Wei været suspenderet på grund af den igangværende dopingsag.

– Forhåbentligt er det snart overstået. Jeg afventer positive nyheder. Kvalifikationen til OL starter den 1. maj, og jeg håber, at mit navn er renset til den tid.

Hvis Lee kendes skyldig, risikeret han karantæne i op til to år. Det vil betyde et omgående stop for en glorværdig karriere, der har budt på 55 titler.

Kilde: The Star

Læs også

Lee Chong Wei vil fritages fra kravene i den nye struktur

Lee Chong Wei er ikke tilfreds med de nye skærpede krav til topspillerne. Han beder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.