Malaysia: Den kinesiske mur bremsede danske mixer

Loading

I dag fredag blev der spillet kvartfinaler ved Malaysia Open. Der var to danske repræsentanter i mixeddouble i skikkelsen af Joachim Fischer/Christinna Pedersen og Mads Kolding/Kamilla Rytter Juhl. Derudover spillede Jan Ø. og Mathias Boe/Carsten Mogensen også kvartfinale i henholdvis herresingle og herredouble.

Mads Kolding/Kamilla Rytter Juhl skulle i deres kvartfinale op imod Xu Chen/Ma Jin fra Kina, som fik en sølvmedalje ved VM i Ballerup. De to par fulgtes ad til 7-7 i 1. sæt, men derefter skruede kineserne tempoet op. Kineserne holdte en 3-4 points føring resten af sættet og vandt med 21-17. 2. sæt mindede lidt om 1. sæt. De to par spillede lige op til 8-8, men denne gang var det danskerne, der var stærkest. Sættet endte med 21-16 til Kolding/Rytter Juhl. 3. og afgørende sæt blev desværre en lidt ærgerlig oplevelse for danskerne, som ikke var foran en eneste gang i sættet og blev vundet med 21-17 af Xu Chen/Ma Jin.

Joachim Fischer/Christinna Pedersen, som ligger nummer 1 på verdensranglisten i mixeddouble, stod overfor verdens nummer 3 Liu Cheng/Bao Yixin fra Kina. Der blev noget af en fuser for danskerne, som nærmest virkede modløse i løbet af kampen. De måtte gå slukøret fra banen efter et nederlag på 21-18 og 21-13 til kineserne.

Viste klassen til sidst
Boe/Mogensen stod i deres kvartfinale overfor det indonesiske par Angga Pratama/Ricky Karanda Suwardi. Det var et meget tæt 1. sæt, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Det lignede ellers en indonesisk sætsejr, da de gik fra 10-10 til 16-10. Danskerne ville det dog anderledes, og ved en stærk fight kom de tilbage i sættet. Sættet skulle afgøres i ombolde, og her var danskerne køligst. De tog sættet med 23-21. I 2. sæt fulgtes de to par ad til 13-13, hvorefter danskerne gik i stå. Det resulterede i en sætsejr til indoneserne på 21-14. I 3. sæt var danskerne tilbage på sporet og viste, hvorfor de er nummer 2 i verden i herredouble. Danskerne var foran hele vejen og tromlede derudaf. Boe/Mogensen vandt med 21-11 i 3. sæt og er klar til morgendagens semifinale. De skal enten møde de tidligere verdensmestre Hendra Setiawan/Mohammed Ahsan fra Indonesien eller japanske Hiroyuki Endo/Kenichi Hayakawa.

Jan Ø. var oppe imod Wei Nan i sin kvartfinale, og han gjorde kort proces. Han vandt stensikkert i to sæt, og står til at møde enten Lin Dan eller Tian Houwei fra Kina i semifinalen.

Resultater fra Malaysia Open

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.