VM: Gade tæt på fransk sensation

Loading

Den danske sølv- og bronzevinder ved tidligere verdensmesterskaber, Peter Gade, er som bekendt blevet fransk landstræner. Derfor var det ham, som coachede Baptiste Careme og Ronan Labar, da de spillede mod Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan fra Indonesien tidligere i dag.

Indoneserne var store favoritter, men det franske team havde taktikken i orden. Det blev slet ikke så nem en kamp, som indoneserne måske havde håbet på.

Alligevel var det dog indoneserne, der kunne trække sig sejrrigt ud af kampen, men de skulle igennem træ hårde sæt, før de kunne booke billet til næste runde. Med cifrene 19-21 21-17 21-18 i indonesisk favør var det er par ærgerlige franskmænd, der udtalte sig til BWF efter kampen.

– Selvfølgelig er vi skuffede. Vi var så tæt på. Vi ved, vi kan, men vi har aldrig slået nogle af dem før, sagde Ronan Labar.

En fantastisk oplevelse
Peter Gade syntes, det var en fantastisk oplevelse at være træner til denne kamp.

– Vi sagde til Baptiste og Ronan, at de skulle gå ind og nyde det her, og de skulle gå ind og spille deres eget spil. Vi ville se noget gejst og styrke hele vejen igennem, sagde en stolt Gade til TV2 Sport efter kampen.

Og man må sige, at franskmændene gjorde, som de havde fået besked på.

– Jeg ved ikke, om jeg er overrasket, men vores spillere gjorde præcis, hvad vi bad dem om, og det var jeg imponeret over, at de turde gøre her i hallen. Og det viser jo, at der er muligheder. Vi har kun arbejdet med dem i tre måneder, så jeg tror rigtig meget på, at der kan komme gode ting i fremtiden, fortsatte danskeren.

Peter Gade sætter rigtig mange nye ting i gang i det franske, som han godt er klar over, er svære for spiller at håndtere. Hver spiller gennemgår en individuel proces, hvor de skal håndtere dette.

– Den måde, som Baptiste og Ronan har håndteret disse ændringer på, er jeg meget glad for at se, sluttede Peter Gade af med at sige.

Læs mere om kampen i artiklen ” VM: Er hjemmebanen en ulempe for indoneserne?” her.

Læs også

VM: Kina stadig suveræne

VM i badminton er nu ovre, og det blev til den helt store triumf for …